X

Μητσοτάκης: Αυτοί είναι οι τρεις άξονες της οικονομικής μας πολιτικής

Ικανοποίηση στη Νέα Δημοκρατία από τη νέα δημοσκόπηση, που της δίνει προβάδισμα 16 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ant1news

Του Δημήτρη Κοτταρίδη

Βέβαιος πως με την εξοντωτική φορολογία και τις αυξημένες εισφορές η χώρα δεν θα καταφέρει να βγει από την κρίση εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνοντας πως η Νέα Δημοκρατία θα κυβερνήσει με ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής.

Όπως είπε ο στόχος πρέπει να είναι ρυθμοί ανάπτυξης που να ξεπερνάνε το 4%, καθώς και η δημιουργία 120.000 θέσεων απασχόλησης το χρόνο. «Πώς θα πετύχουμε, όμως, αυτόν το φιλόδοξο στόχο; Με ένα διαφορετικό μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής που περιλαμβάνει λιγότερους φόρους, λιγότερες δαπάνες και σημαντικές αλλαγές στο Κράτος, ώστε η χώρα να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητα της και να μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις» είπε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Στον χαιρετισμό του, στην εκδήλωση της Eurobank, για τα βραβεία Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας «Growth Awards», ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την πεποίθηση πως η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα έρθει μέσα από υγιείς επιχειρήσεις και ιδιωτικές επενδύσεις. Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση στην Κυβέρνηση την οποία και κατηγόρησε ως “ιδεοληπτική”, καθώς δεν προωθεί τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις εξαιτίας ιδεοληπτικών εμμονών και ανικανότητας.

 

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε τους τρεις βασικούς άξονες της οικονομικής του πολιτικής, που είναι η μείωση των φορολογικών συντελεστών, η επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και η ενίσχυση της ρευστότητας.

Την ίδια ώρα, ικανοποίηση επικρατεί στη ΝΔ από τη νέα δημοσκόπηση που δείχνει να μεγαλώνει η “ψαλίδα” από τον ΣΥΡΙΖΑ και να φτάνει τις 16 μονάδες. Σύμφωνα, λοιπόν, με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας που διενήργησε την έρευνα για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, η ΝΔ συγκεντρώνει 32% έναντι 16% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 8%, το ΚΚΕ με 6% και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5,5%. Στο όριο του 3% βρίσκονται η Ένωση Κεντρώων και η Πλεύση Ελευθερίας και ακολουθούν οι ΑΝΕΛ (2%) και το Ποτάμι (1,5%).

 

Μεγάλο προβάδισμα του κ. Μητσοτάκη έναντι του κ. Τσίπρα καταγράφεται στο ερώτημα για το ποιός είναι καταλληλότερος για Πρωθυπουργός με τον Αρχηγό της ΝΔ να συγκεντρώνει το 36% έναντι 19,5% του κ. Τσίπρα. Πάντως το 41,5% δεν θεωρεί κανέναν από τους δύο κατάλληλο για τη θέση αυτή.

Τέλος ο κ. Μητσοτάκης προηγείται και στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών συγκεντρώνοντας το 31% της θετικής γνώμης ενώ ακολουθεί δεύτερη για πρώτη φορά η Ζωή Κωσταντοπούλου με 27,5%., τρίτος είναι ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 22,5% και τέταρτος ο Αλέξης Τσίπρας με 22%.