X

Μηνύματα Γεννηματά σε Παπανδρέου και Βενιζέλο: όλοι κρινόμαστε διαρκώς

Τόνισε την ανάγκη συμβολής όλων στην ενότητα της Κεντροαριστεράς.

Ant1news

Πολλαπλά μηνύματα με αποδέκτες τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος απάντησε ιδιαίτερα αιχμηρά λίγο αργότερα, όσο και τον Γιώργο Παπανδρέου έστειλε η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ.

Είναι αναγκαία η συμβολή όλων για την επίτευξης ενότητας στην Κεντροαριστερά, τόνισε η Φ. Γεννηματά, λίγα 24ώρα μετά την σύμπραξη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με τον Γιώργο Παπανδρέου.

«Ελιτίστικες κινήσεις που διασπούν και αποδυναμώνουν, που αντιστρατεύονται και δεν υπηρετούν την συνοχή και τη δυναμική της παράταξης, δεν έχουν καμιά απήχηση στην κοινωνία. Δεν έχουν καμία τύχη», σημείωσε με νόημα, προσθέτοντας επίσης εμφατικά ότι δεν μοιράζει συγχωροχάρτια σε κανέναν, συμπληρώνοντας πως «όλοι έχουμε κριθεί και συνεχίζουμε να κρινόμαστε από τους πολίτες». 

Στην ομιλία της τόνισε ότι «είναι η ώρα της ενότητας της Κεντροαριστεράς. Δεν μένουμε στο χθες, σε ό,τι μας χώρισε, στις διαφορές και τις αντιδικίες μας. Ξεπερνάμε το εγώ μας για να θέσουμε το εμείς πάνω από όλα».

 

Σε μια αποστροφή της, που πολλοί εξέλαβαν ως αναφορά στην «κίνηση» των Διαμαντοπούλου, Ραγκούση και Φλωρίδη που ανακοινώθηκε το πρωί στην Θεσσαλονίκη, υπογράμμισε ότι «ιδιαίτερα στελέχη που τιμήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ επί σειρά ετών έχουν ηθική υποχρέωση να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας».

«Το ΠΑΣΟΚ και πάλι δυνατό, ενωμένο, διεκδικεί μέσα από την Δημοκρατική Συμπαράταξη, το ρόλο του καταλύτη, του αποφασιστικού παράγοντα για τις πολιτικές εξελίξεις στην πατρίδα μας», είπε η Φώφη Γεννηματά.

Όπως επεσήμανε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «δεν διεκδικούμε απλά την ενίσχυση των δυνάμεων μας. Διεκδικούμε να γίνουμε εμείς το μεγάλο, το προοδευτικό ρεύμα πλειοψηφίας που θα επηρεάσει καθοριστικά τις εξελίξεις στην πατρίδα μας. Που θα επιβάλλει την εθνική συνεννόηση και θα εγγυηθεί ότι η πορεία εξόδου από την κρίση θα γίνει πράξη».