X

Βενιζέλος: κάποιοι οφείλουν τουλάχιστον μία συγγνώμη

Βολές κατά Γεννηματά για «αναπαλαίωση» του κόμματος. «Κεραυνοί» κατά Παπανδρέου που «έφυγε σαν ποντίκι από βυθισμένο πλοίο».

Ant1news

«Ενότητα και συσπείρωση δεν σημαίνει αναπαλαίωση», απάντησε στην Φώφη Γεννηματά ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, όπου ζήτησε την άμεση σύγκληση συνεδρίου.   

Άφησε σαφείς αιχμές για την απόφαση της Φώφης Γεννηματά να συμπράξει η Δημοκρατική Συμπαράταξη με το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου κι επιτιθέμενος στον Γιώργο Παπανδρέου τόνισε «κάποιοι χρωστούν τουλάχιστον μια εξήγηση. Κάποιοι οφείλουν τουλάχιστον μια συγγνώμη».

Συμπλήρωσε ότι «στην πολιτική, η ηθική είναι ζήτημα ιστορικής αυτοσυνειδησίας».

Ο κ. Βενιζέλος, αφού δήλωσε ότι δεν έχει κανένα θέμα προσωπικής τάξεως, κάρφωσε τον Γιώργο Παπανδρέου, λέγοντας «επωμίστηκα βάρη, όταν άλλοι έφευγαν σαν τα ποντίκια από βυθισμένο πλοίο». 

 

Σε ότι αφορά την οργανωτική δομή μετά τις εξελίξεις στην Δημοκρατική Συμπαράταξη, είπε ότι το σχήμα, όπως διαμορφώνεται, δεν μπορεί να πάει μακριά. 

«Η πρόσκληση σε άλλα κόμματα, όπως το Ποτάμι, κινήσεις, πρωτοβουλίες, πρέπει να είναι ειλικρινής, ανοικτή και επίμονη», πρόσθεσε, ενώ τόνισε ότι «είμαστε υποχρεωμένοι να προστρέξουμε τάχιστα στην πολιτική απόφαση του συνεδρίου μας».