X

Βαρβιτσιώτης: η καθυστέρηση θα οδηγήσει σε νέα επώδυνα μέτρα

«Κάθε φορά που καθυστερούμε στο τέλος καταλήγουμε με μία επώδυνη συμφωνία η οποία φέρνει επώδυνους φόρους, περικοπές, μειώσεις»,  τονίζει ο βουλευτής της ΝΔ.

Ant1news

Ανήσυχος για την πορεία της αξιολόγησης και για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η καθυστέρηση της ολοκλήρωσής της εμφανίστηκε ο βουλευτής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Όπως είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης «στις 5 Δεκεμβρίου ο πρωθυπουργός είχε πει ότι έπρεπε να είχε κλείσει η αξιολόγηση. Γι’ αυτό έκανε και ανασχηματισμό στα τέλη Νοεμβρίου, για να επιταχύνει την αξιολόγηση. Φαίνεται ότι η αξιολόγηση πάει ολοένα και πίσω. Στην αρχική διάρθρωση του προγράμματος η πρώτη αξιολόγηση έπρεπε να είχε κλείσει τον Νοέμβριου του 2015 και η δεύτερη το καλοκαίρι του 2016. Από τότε οι καθυστερήσεις δεν φέρνουν καλό αποτέλεσμα».

Ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι δεν έχει γίνει κατανοητό γιατί η οποιαδήποτε καθυστέρηση ωφελεί τον πολίτη, αντί να του στερεί ορισμένα από αυτά τα οποία περιμένει να έχει. «Κάθε φορά που καθυστερούμε στο τέλος καταλήγουμε με μία επώδυνη συμφωνία η οποία φέρνει επώδυνους φόρους, περικοπές, μειώσεις μισθών και περικοπές επιδομάτων και συντάξεων», πρόσθεσε και διερωτήθηκε:

«Ποιος ωφελείται από αυτή την καθυστέρηση; Πολιτικό δίλημμα θέλει πάλι ο κ. Τσίπρας να βάλει αν μας αρέσει ή δεν μας αρέσει το ΔΝΤ όταν ο ίδιος το έχει προσκαλέσει στο πρόγραμμα;».