X

Γεννηματά: υπογράφετε ό,τι σας έχει ζητηθεί

Αναξιόπιστη, ανίκανη και αναποτελεσματική χαρακτήρισε την Κυβέρνηση. Σε αδιέξοδο η κατάσταση στην ελληνική ύπαιθρο, τόνισε.

Ant1news

 

Αναφορές στις προηγούμενες κυβερνήσεις εκανε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για τους αγρότες, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «τα πρωτογενή πλεονάσματα των προηγούμενων κυβερνήσεων είχαν πρόβλεψη για ανάπτυξη στη διετία στο 6% ενώ εσείς φέρατε την ύφεση» θέλοντας να καταδείξει την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.

Απευθυνόμενη στον Αλέξη Τσίπρα, η Φώφη Γεννηματά πως «η κυβέρνησή σας είναι ηττημένη ηθικά και πολιτικά. Υπογράφετε ό,τι σας έχει ζητηθεί και χορεύετε στον ρυθμό των πιο συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης. Ήδη φαίνεται πως συζητάτε πρόσθετα επώδυνα μέτρα.

Χαρακτήρισε ακόμα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ «αναξιόπιστη, ανίκανη και αναποτελεσματική», και σημείωσε πως «βρίσκεστε στα πρόθυρα συνθηκολόγησης και χορεύετε στον ρυθμό των πιο συντηρητικών δυνάμεων». Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ακόμα με αφορμή τα δύο χρόνια από την εκλογή Τσίπρα πως «δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας, ούτε μία Ελληνίδα που θα γιορτάσει».

H Φώφη Γεννηματά εξαπέλυσε ακόμα σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τις εξελίξεις στον ΔΟΛ.

Όσον αφορά το θέμα της προ ημερησίας, που είναι οι αγρότες παρατήρησε πως η κατάσταση στην ελληνική ύπαιθρο βρίσκεται σε αδιέξοδο και πως αγρότες και κτηνοτρόφοι δοκιμάζονται. «Οι αγρότες συζητούν κινητοποιήσεις. Εμείς δεν περιμένουμε να πάμε να πηδήξουμε πανω στα τρακτέρ και να λαϊκίσουμε όπως κάνατε εσείς» είπε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης απευθυνόμενη στην κυβέρνηση. «Εμείς συζητάμε για να προλάβουμε τα αδιέξοδα και για τον αγροτικό κόσμο και για τους υπόλοιπους πολίτες», είπε, συμπληρώνοντας ότι «η απόγνωση στον πρωτογενή τομέα έχει ονοματεπώνυμο: ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ».