X

Ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ δείχνει δημοσκόπηση της Metron Analysis για τον ΑΝΤ1

Ποια κόμματα μπαίνουν στην Βουλή. Εντυπωσιακό το ποσοστό της αποχής. Ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός.

Ant1news

Ισχυρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει η δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του ΑΝΤ1η οποία παρουσιάστηκε την Τρίτη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Νίκο Χατζηνικολάου. 

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 10.2%.

Πιο αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 15.6%, η ΝΔ 25.8%, η Χρυσή Αυγή 5.6%, το ΠΑΣΟΚ 4.9%, το ΚΚΕ 5%, η Ένωση Κεντρώων 2.3%, οι ΑΝΕΛ 2.1%, Το Ποτάμι 1.7% και η Λαϊκή Ενότητα 1.5%.

Άξιο λόγου είναι το ποσοστό των ερωτηθέντων που απάντησαν ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν καθώς αυτό αγγίζει το 14.1%.

 

 

Σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία εάν σήμερα γίνονταν εκλογές, η ΝΔ θα συγκέντρωνε ποσοστό ύψους 36.9%, σε επτακομματική Βουλή, γεγονός που σύμφωνα με το Στράτο Φαναρά θα της έδινε μικρή αυτοδυναμία.

 

Τα ποσοστά των κομμάτων με βάση την εκτίμηση ψήφου είναι: ΣΥΡΙΖΑ 22.3%, ΝΔ 36.9%, Χρυσή Αυγή 8.0%, ΠΑΣΟΚ 7.0%, ΚΚΕ 7.2%, Το Ποτάμι 2.5%, ΑΝΕΛ 3.0%, Ένωση Κεντρώων 3.2%, Λαϊκή Ενότητα 2.2%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1.6%, Πλεύση Ελευθερίας 2.2%, Άλλο 3.9%.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, στην οποία συμμετείχαν 1005 άτομα ηλικίας 18 και άνω, καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 21%, ενώ ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 12%, ποσοστό που συγκεντρώνουν και όλοι οι άλλοι αρχηγοί μαζί. "Κανείς δεν είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός" απάντησε το 46% των ερωτηθέντων, ενώ "Δεν γνωρίζω, δεν απαντώ" απάντησε το 9%.

 

 

Βαθαίνουν οι “ρωγμές” στην εικόνα της κυβέρνησης

Όσον αφορά στο κομμάτι για τα δύο χρόνια διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, τα στοιχεία της δημοσκόπησης δείχνουν ότι οι «ρωγμές» στην εικόνα της κυβέρνησης βαθαίνουν.

Συγκεκριμένα, στο 1ο ερώτημα για το πώς κρίνουν οι πολίτες τον μέχρι τώρα απολογισμό της κυβέρνησης, το 81% των ερωτηθέντων απάντησαν «μάλλον αρνητικός», το 17% «μάλλον θετικός» και το 2% «δεν ξέρω δεν απαντώ».