X

Γεννηματά: η χώρα έχει την χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης

Επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για καθυστερήσεις και «δήθεν αριστερές κορώνες».  Το σχέδιο της με κωδική ονομασία «Ελλάδα».

Ant1news

«Η χώρα έχει στην πιο κρίσιμη περίοδο της, τη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης» σημείωσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, σε συνέντευξή της.

Παράλληλα, επέρριψε ευθύνες για καθυστερήσεις και δήθεν αριστερές κορώνες» και επεσήμανε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  - ΑΝΕΛ, «χάνει χρόνο, δημιουργώντας αδιέξοδα και στο τέλος λένε “ναι σε όλα”».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ αναφερόμενη στον Αλέξη Τσίπρα τόνισε πως ο Πρωθυπουργός  κατέληξε από «δήθεν επαναστάτης, υποτακτικός» και «αλυσοδένοντας τη χώρα γίνεται συνεργός».

Όσο αναφορά στο 3ο μνημόνιο η Φώφη Γεννηματά το χαρακτήρισε «αχρείαστο, απάνθρωπο και αντιπαραγωγικό» αποδίδοντας την υπογραφή του στις «τυχοδιωκτικές» πολιτικές των πρώτων έξι μηνών της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και πιο συγκεκριμένα, της πολιτικής Βαρουφάκη.

Ακόμη πρότεινε σχέδιο με την κωδικέ ονομασία «Ελλάδα» το οποίο, όπως εξήγησε, πρέπει να περιλαμβάνει τρία σημεία:

-ένα δικό μας σχέδιο προοδευτικών αλλαγών στο κράτος και την οικονομία το οποίο το ΠΑΣΟΚ θα παρουσιάσει με αναπτυξιακό συνέδριο στην Κρήτη

- να αλλάξει ο στόχος για τα πρωτογενή πλεονάσματα εκτιμώντας ότι  στόχος του 3,5% για μετά το 2018 δεν βγαίνει με τίποτα

- Ουσιαστική διαπραγμάτευση για μείωση του χρέους και «όχι αυτά τα μεσοπρόθεσμα-βραχυπρόθεσμα που λέει ο κ. Τσίπρας. Υπενθυμίσε, δε, με αυτή την αφορμή την απόφαση του Eurogroup του 2012 που έλεγε ότι το 2022 στόχος ήταν ο λόγος χρέος προς ΑΕΠ να είναι κάτω από 110% «και αυτό το απεμπόλησε ο κ. Τσίπρας».