X

Επίθεση της ΝΔ στην Κυβέρνηση για τις τουριστικές βίζες

Με αφορμή την κατάργηση της «εύκολης βίζας» για τους Τούρκους τουρίστες, την κατηγορούν για αδράνεια στην προσέγγιση «σημαντικών αγορών».

Ant1news

 

Τα βέλη τους προς την Κυβέρνηση, την οποία κατηγορούν για αδράνεια στο θέμα της έκδοσης βίζας, αναφορικά με μια σειρά σημαντικών «τουριστικών αγορών» για την Ελλάδα, εξαπολύουν οι αρμόδιοι τομεάρχες της Νέας Δημοκρατίας.

Σε κοινή δήλωση τους, οι Σταύρος Καλαφάτης και Μάνος Κόνσολας, αναφέρουν «σε μια Ελλάδα που έχει ανάγκη αξιοποίησης του 100% των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της, η Κυβέρνηση δε δικαιούται να αφήνει ανεκμετάλλευτη καμία ευκαιρία ενίσχυσης του τουρισμού μας». 

Όπως υπογραμμίζουν, «στα περσινά προβλήματα της διαδικασίας έκδοσης βίζας, που εκδηλώθηκαν στη δυναμική για την Ελλάδα αγορά της Ρωσίας, έρχονται να προστεθούν δύο ακόμα φλέγοντα ζητήματα: η ανάγκη κάλυψης των απωλειών από την παύση του πιλοτικού προγράμματος θεωρήσεων για επισκέψεις Τούρκων τουριστών στα ελληνικά νησιά και η κυβερνητική αδράνεια στην αντιμετώπιση των καθυστερήσεων έως δύο μηνών, που παρατηρείται στην τεράστια αναδυόμενη τουριστική αγορά της Κίνας».

«Την ώρα που εκατομμύρια τουρίστες αναζητούν νέους προορισμούς λόγω προβλημάτων ασφάλειας σε γειτονικές μας ανταγωνιστικές χώρες, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν δικαιούται να αδρανεί. Ιδιαίτερα, μάλιστα, όταν έχει επιβάλει την υπερφορολόγηση στο τουριστικό προϊόν μας εδώ και δύο χρόνια», καταλήγουν οι βουλευτές της ΝΔ..