X

“Σφυροκόπημα” Φίλη σε Τσίπρα

Ευθείες βολές από τον Νίκο Φίλη εναντίον του Αλέξη Τσίπρα και της κυβερνητικής πολιτικής στη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ant1news


“ Άστραψε και βρόντηξε ” ο Νίκος Φίλης στη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώην υπουργός Παιδείας έβαλε στο στόχαστρό του τον Αλέξη Τσίπρα, τη διαπραγματευτική τακτική αλλά και συγκυβέρνηση με τον Πάνο Καμμένο

«Μνημόνιο, αντιμνημόνιο δεν μπορεί να υπάρξει. Με τον Καμμένο κάναμε κυβέρνηση Δεν έχει καμία νομιμοποιητική βάση αυτή η κυβέρνηση. Το “εμείς και οι άλλοΙ” τελείωσε. Τελείωσε το εμείς οι αμόλυντοι και οι άλλοι οι μολυσμένοι» τόνισε ο Νίκος Φίλης.

«Είναι δυνατό να καταπίνουμε την κάμηλο» διερωτήθηκε και πρόσθεσε «Ο Καμμένος είπε για εξοπλιστικό πρόγραμμα δύο δις. Πως θα ταιριάξει με τα μέτρα κοινωνικής πολιτικής; Πως θα τα δώσουμε τα δύο δις, όταν δίνουνε μάχη για τα πεντακόσια εκατομμύρια της Φωτίου; Αυτό που συζητήθηκε; Που βρήκε πολιτική νομιμοποίηση;»

Παραδέχθηκε ότι «ο εχθρός στη διαπραγμάτευση είναι πολύ ισχυρός» αλλά αμφισβήτησε την τακτική της κυβέρνησης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Κάνουμε ότι μπορούμε θα πει κάποιος. Κάνουμε; Το αίμα που σταξαμε για το ασφαλιστικό ήταν αυτό και τελείωσαμε; Είχαμε πει στις 5 Δεκεμβρίου κλείσιμο της αξιολόγησης και θα φύγει ΔΝΤ. Σταθείτε ρε παιδιά. Δεν επιβεβαιώθηκε καμία εκτίμηση μας. Κάκιστοι οι αντίπαλοι αλλά εμείς μοιάζουμε να πηγαίνουμε αμέριμνοι».

«Το ούτε ένα ευρώ μέτρα το είπε ο Αλέξης για να το ακούσει ο Σόιμπλε αλλά το ακούν και οι Έλληνες. Επειδή λοιπόν μπορεί, όμως να συμβεί και να πάρουμε νέα μέτρα, θα μας το χρεώσουν οι αντίπαλοι. Δεν μπορεί η συμφωνία που θα έρθει να έχει νομιμοποίηση μόνο της κυβέρνησης» συμπλήρωσε ο Νίκος Φίλης. Ταυτοχρόνως πρότεινε «μονομερή νομοθετική πρωτοβουλία σε υγεία, εκατό δόσεις στα ασφαλιστικά ταμεία, παιδεία εκτός μνημονίου».

«Δεν μας εμποδίζει η τρόικα να δίνουμε μάχη αξιών. Φεύγοντας να έχουμε δώσει το αποτύπωμα μας» συνέχισε ο κ. Φίλης προκαλώντας την αντίδραση του Νίκου Παππά.
«Μη λες φεύγοντας» απάντησε ο κ. Παππάς. «Φεύγοντας, παραμένοντας σε δυο χρόνια...» ανταπάντησε με νόημα ο πρώην υπουργός ΠΑΙΔΕΊΑς

Παράλληλα, ζήτησε να γίνει προγραμματικό άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο συγγενέστερος σύμμαχος μας έστω και αν βρωμάει είναι το ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να κάνουμε άνοιγμα προγραμματικά. Δεν είναι δυνατό να απορρίπτουμε της πρόταση Φώφης Γεννηματά για τον ΔΟΛ. Αμετάκλητη απόφαση ενός μονομελούς δικαστηρίου απαντήσαμε, τι μπαρούφα, ποιος την είπε»…(την φράση είπε ο Πρωθυπουργός στη Βουλή)

Αναφερόμενος, τέλος, στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ευρώπης σημείωσε πως « Έχει έρθει η επόμενη μέρα. Ευρώπη, κρίση του μοντέλου ευρωπαϊκής πορείας. Το μοντέλο λιτότητας φτιάχνει τέρατα ακροδεξιάς. Μιλάνε για πολλές ταχύτητες. Το είπαν Μέρκελ, Ολάντ κτλ. Η σημερινή Ευρώπη δεν μπορεί να περπατήσει. Εμείς με την εισήγηση Τσίπρα το κλείσαμε. Λάθος!! Θα πάμε στην σύνοδο της Ρώμης ή θα παραμείνουμε ένα κυβερνητικό κόμμα που μιλάει μόνο με την Μέρκελ» κατέληξε ο Νίκος Φίλης.