X

ΣΥΡΙΖΑ: ο Μητσοτάκης θα ζητήσει από την Μέρκελ να μην κλείσει η αξιολόγηση;

Επίθεση στον Πρόεδρο της ΝΔ από την Κουμουνδούρου, η οποία ζητά την αποπομπή Γεωργιάδη από την αντιπροεδρία του κόμματος. Τι απαντά η Νέα Δημοκρατία.

Ant1news

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το ταξίδι του στο Βερολίνο, όπου θα έχει επαφές με την Καγκελάριο της Γερμανίας και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η Κουμουνδούρου ζητά από τον Πρόεδρο της ΝΔ να τοποθετηθεί δημοσίως επί των δηλώσεων του Άδωνι Γεωργιάδη «να μην κλείσει η συμφωνία και να πάει η χώρα σε εκλογές», με αφορμή σημερινές δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Βλάχου, ο οποίος είπε ότι ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ εκφράζει προσωπικές του απόψεις επί του θέματος.

«Την στιγμή που ακόμα και ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν μιλά ευθέως για την ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, διότι ελλοχεύει κίνδυνος για τη σταθερότητα της Ευρώπης, ο κ. Μητσοτάκης ζητάει εκλογές, και ο αντιπρόεδρός του εκλαϊκεύει τη γραμμή: να μην κλείσει τίποτα, αρκεί να πέσει η κυβέρνηση. Ερώτημα: αυτό θα ζητήσει αύριο από την κ. Μέρκελ; Αν ναι, ας το πει καθαρά. Αν όχι, οφείλει να αποπέμψει τώρα, πριν ταξιδέψει στο Βερολίνο, τον κ. Γεωργιάδη από τη θέση του αντιπροέδρου της ΝΔ», αναφέρει στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΝΔ: η ανικανότητα της Κυβέρνησης και η δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση ανεβάζουν το λογαριασμό για τους πολίτες

«Η Κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη της μεγάλης καθυστέρησης στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, με δραματικές συνέπειες στη ρευστότητα της οικονομίας», απαντάει η Νέα Δημοκρατία, που επισημαίνει πως «η ανικανότητα, η αποτυχία της Κυβέρνησης και η δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση ανεβάζουν διαρκώς το λογαριασμό που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας αναφέρεται επίσης ότι «όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταθέτει, εντός και εκτός Ελλάδας, με αξιοπιστία, το εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση. Προωθώντας τις αναγκαίες αλλαγές που απαιτούνται για το συμφέρον ολόκληρου του ελληνικού λαού. Φορώντας και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας».

Καταλήγει αναφέροντας πως «οι εκλογές είναι τμήμα της λύσης του προβλήματος της χώρας και αφορούν αποκλειστικά και μόνο τους Έλληνες».