X

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι μια ακυβέρνητη χώρα

"Είσαι πρωθυπουργός ή προβοκάτορας" ρώτησε τον Τσίπρα. Τον κάλεσε να απαντήσει για το ταξίδι στο Παρίσι και τον κατηγόρησε πως έχει βάλει τη χώρα σε επικίνδυνο μονοπάτι.

Ant1news

Του Δημήτρη Κοτταρίδη

Σφοδρή επίθεση σε προσωπικούς τόνους κατά του Πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή για την ασφάλεια και τη δημόσια τάξη.

«Η Ελλάδα σήμερα είναι μια ακυβέρνητη χώρα. Η κατάσταση έχει ξεφύγει αποκλειστικά με δικιά σας ευθύνη. Ευθύνη δεν δείξατε ποτέ με την πολιτική ανοχής που δείχνετε» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης κατηγορώντας ανοιχτά τον Αλέξη Τσίπρα πως δείχνει ανοχή σε παραβατικές συμπεριφορές.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζοντας την κατάσταση στη χώρα ως πολύ σοβαρή παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία τους πρώτους 6 μήνες οι ληστείες έχουν αυξηθεί κατά 11% ενώ αύξηση της τάξης του 9,5% υπάρχει στις κλοπές αυτοκινήτων. Ο Πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε  στους βανδαλισμούς των οχημάτων των αστυνομικών συγκοινωνιών, στην επίθεση κατά του καθηγητή Συρίγου, στις συμπλοκές στα Δικαστήρια στη Δίκη της Χρυσής Αυγής ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην κατάσταση που επικρατείς σε περιοχές όπως τα Εξάρχεια , το Ζεφύρι και ο Ασπρόπυργος.

«Οι κάτοικοι ζουν σε ιδιότυπο γκέτο με τη ανοχή και τη συνευθύνη της κυβέρνησης. Το πρόβλημα δεν είναι η όποια ιδιαιτερότητα της περιοχής. Πρέπει να προστατεύεται από το εμπόριο ναρκωτικών, από ξεκαθάρισμα λογαριασμών, οι ποινικοί και η νέα γενιά τρομοκρατών έχουν γίνει ένα. Υπάρχουν πολλές γιάφκες στα Εξάρχεια σύμφωνα με την αστυνομία. Η ΕΛΑΣ δεν λαμβάνει εντολές παρέμβασης. Αφήνετε απροστάτευτους τους κατοίκους των περιοχών αυτών» είπε ο κ. Μητσοτάκης ρωτώντας τον Πρωθυπουργό αν μπορεί να προστατεύσει την περιουσία του λαού.

«Μπορείτε να προστατεύσετε την περιουσία του λαού; Η Ελλάδα σήμερα είναι μια ακυβέρνητη χώρα. Η κατάσταση έχει ξεφύγει αποκλειστικά με δικιά σας ευθύνη. Ευθύνη δεν δείξατε ποτέ με την πολιτική ανοχής που δείχνετε» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό πως αφήνει να εκκολαφθεί μια νέα γενιά τρομοκρατών.

 

«Ανικανότητα παντού. Μειώσατε την παρουσία της αστυνομίας στους δρόμους. Η εικόνα της πόλης είχε βελτιωθεί επί ΝΔ. Εμείς θα επαναστατήσουμε την ομάδα ΔΕΛΤΑ. Από τη μία έχουμε μνημειώδη ανικανότητα, από την άλλη έχουμε ιδεολογικές εμμονές στα ζητήματα ασφάλειας. Δεν ζούμε ούτε στην εποχή του εμφυλίου ούτε της χούντας. Η Ελλάδα είναι δημοκρατική χώρα. Σταματήστε να υπονομεύεται το παρόν Δεν υπάρχει κανένας λόγος γιατί να συντηρείτε μίσος κατά της αστυνομίας και της αίσθησης ασφάλειας» είπε ο κ. Μητσοτάκης κάνοντας λόγο για ανοχή κυβερνητικών στελεχών σε θέματα τρομοκρατίας.  «Καταργήσατε τις φυλακές υψίστης ασφάλειας. Ο κ. Ξανθός απολογήθηκε σε αναρχικούς για την μη αποφυλάκιση Ξηρού. Δεν ντρέπεστε λίγο με αυτά που κάνετε; Πρέπει να ντρέπεστε και για το στέλεχός σας τον κ. Λάμπρο που είχε αναλάβει τις διαπραγματεύσεις με έγκλειστους στον Κορυδαλλό. Και να ντρέπεστε για τον Παρασκευόπουλο που με νόμο ικανοποίησε όλα τα αιτήματα των τρομοκρατών. Εσείς φταίτε κ. Τσίπρα. Τον λογαριασμό των πληρώνουν μη προνομιούχοι. Την αποτυχία σας την χρεώνονται οι οικονομικά ασθενέστεροι» είπε ο κ. Μητσοτάκης καλώντας τον Πρωθυπουργό να απαντήσει για πόσο καιρό ακόμα θα συνεχίσει να ανέχεται το παρακράτος των Εξαρχείων.

«Πόσο καιρό θα συνεχίσετε να αδιαφορείτε για τα γκέτο; Πότε θα φέρετε συγκεκριμένο σχέδιο για την εγκληματικότητα;» ρώτησε τον Πρωθυπουργό χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα «προβοκάτορα». «Είστε πρωθυπουργός ή είστε προβοκάτορας; Ως πότε θα κοιτάτε με απάθεια την κατάσταση που έχετε προκαλέσει στη χώρα; Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η Ελλάδα μια ακυβέρνητη χώρα. Πιστεύουμε σε ελεύθερη και ανοιχτή κοινωνία. Ναι στον νόμο, όχι στο φόβο. Η ΝΔ θα αποκαταστήσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Η εποχή σας τελειώνει, όσο πιο γρήγορα συμβεί αυτό τόσο καλύτερα για την πατρίδα μας» δήλωσε ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Νέα σφοδρή επίθεση κατά του Πρωθυπουργού, αυτή τη φορά για τα θέματα της οικονομίας, εξαπέλυσε στη δευτερολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα πως έχει βάλει τη χώρα σε επικίνδυνο, όπως είπε, κατηφορικό μονοπάτι.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ άσκησε κριτική στον Υπουργό Οικονομικών για την παρουσία του στη σουίτα του Προέδρου του ΠΑΟΚ στον χθεσινό ποδοσφαιρικό αγώνα επισημαίνοντας πως θα έπρεπε να ασχολείται με την πορεία της διαπραγμάτευσης.  Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να μην μιλά με ειρωνικά και υποτιμητικά σχόλια για το πρόσωπό του συνιστώντας του , από τη στιγμή που βρίσκεται 15 μονάδες πίσω στις δημοσκοπήσεις να είναι πιο προσεκτικός.

«Βάλατε πάλι τη χώρα σε επικίνδυνο κατηφορικό μονοπάτι. Η αξιολόγηση που έπρεπε να είχε κλείσει ένα χρόνο πριν δεν έχει κλείσει. Οι συνέπειες φέρνουν μαύρες σκέψεις. Πως εξηγείτε ότι μέσα σε 45 μέρες είχαμε διαρροή 2,5 δις; Δεν σας εμπιστεύεται κανείς. Εσείς επαναφέρατε πίσω το μαύρο σύννεφο της δρχ. Το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 0,4% φρενάροντας μια απελπισμένη προσπάθεια για ανάπτυξη» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα πως υπονομεύει την πορεία των μεταρρυθμίσεων και καλώντας τον να τοποθετηθεί αν θέλει ή όχι την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού.

«Υπονομεύετε την πορεία των μεταρρυθμίσεων. Είστε σύμφωνος με την ερώτηση των βουλευτών σας για το Ελληνικό; Σας επιβλήθηκε ή την θέλετε; Φοβάμαι ότι πίσω από το προσωπείο της δήθεν συμμόρφωσης με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις κρύβεται ένας ιδεολόγος εχθρός των αλλαγών» είπε.

 

Ο Πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει και για το «μυστικό» του ταξίδι στο Παρίσι και τις εκεί επαφές του ενώ απάντησε και στα όσα είπε ο κ. Τσίπρας για τις επαφές του στο Βερολίνο και τη συνάντησή του με τον Σόιμπλε. «Τον είχατε συναντήσει και εσείς ως αρχηγός της αντιπολίτευση. Ως πρωθυπουργός  τρέχατε στην κα Μερκελ που λέγατε “go back  κυρία Μέρκελ go back κύριε Σόιμπλε».

Εγώ μιλώ την ίδια γλώσσα και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό. Έτσι χτίζεται η αξιοπιστία. Είπα σε Σόιμπλε και Μέρκελ ότι η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο δημοσιονομικό αέρα από αυτόν που  εσείς μας εγκλωβίσατε με τη συμφωνία για τα πρωτογενή πλεονάσματα» είπε ο κ. Μητσοτάκης καταγγέλλοντας στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πως επαναφέρουν το ζήτημα της δραχμής. « Οποιαδήποτε αναφορά στη δρχ. πρέπει να τελειώνει. Η ορχήστρα της δρχ κάνει συνέχεια φάλτσα γιατί ο μαέστρος κρύβεται. Μαζέψτε τα στελέχη σας» είπε ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζοντας την κατάσταση ως πολύ σοβαρή.

«Η κατάσταση είναι πάρα πολύ σοβαρή για να την αντιμετωπίζετε με τόση ελαφρότητα. Εσείς στείλατε επιστολές στο ΔΝΤ για να συμμετέχει στο πρόγραμμα και σήμερα διαρρέεται πως θέλετε την αποχώρησή του. Η καθυστέρηση έχει τεράστιο κόστος.  Μας έχετε φέρει το δίλλημα μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Δεν έχετε μάθει απολύτως τίποτα. Οι πειραματισμοί σας μας στοίχισαν 100 δις ευρώ. Το πρώτο διάστημα που ήρθατε στην διακυβέρνηση ήταν δραματικό» τόνισε ο Πρόεδρος της ΝΔ καλώντας τον Πρωθυπουργό να εγγυηθεί ότι αν κλείσει η αξιολόγηση έχει εξασφαλιστεί και η πρόσβαση στην ποσοτική χαλάρωση αλλά και ένας οδικός ορίζοντας για το χρέος.

«Έχετε την αποκλειστική ευθύνη της διαπραγμάτευσης. Δεν σας εμπόδισε το δικό μας αίτημα για εκλογές. Στόχος σας είναι να κάνετε μασάζ στην ΚΟ να ψηφίσουν τα μέτρα, παλέψατε να τα φέρετε που κανείς δεν μας τα ζητούσε πριν μερικούς μήνες. Καταστρέφετε τη χώρα, όσο πιο γρήγορα φύγετε τόσο καλύτερα για το μέλλον της Ελλάδα» ολοκλήρωσε την ομιλία του ο Πρόεδρος της ΝΔ.