X

ΝΔ: τέσσερα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει άμεσα ο κ. Τσίπρας

Απαντήσεις από τον Πρωθυπουργό ζητά η Νέα Δημοκρατία, υποστηρίζοντας ότι θα τεθεί προ των ευθυνών του θέλει δεν θέλει. Ποιο το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ant1news

Κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, έθεσε προς τον Πρωθυπουργό τέσσερα συγκεκριμένα ερωτήματα. Όπως υπογραμμίζει, όμως, σε δελτίο Τύπου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «ο κ. Τσίπρας αντί απάντησης κατέφυγε σε λάσπη, συκοφαντικές επιθέσεις και ψέματα».

Επισημαίνοντας πως τα ερωτήματα αφορούν άμεσα την πορεία της χώρας και κάθε πολίτη», η Νέα Δημοκρατία τα επαναλαμβάνει και ζητά από τον Πρωθυπουργό συγκεκριμένες απαντήσεις στα κάτωθι:

  1. Θα χρειάζονταν τα μέτρα που συζητούνται σήμερα, αν η αξιολόγηση έκλεινε το Φεβρουάριο του 2016; Ναι ή όχι;
  2. Είίπε ή δεν είπε ο κ. Τσακαλώτος ότι έχουμε κάνει το 1/3 όσων έπρεπε, το 1/3 είναι σε εξέλιξη και το 1/3 εκκρεμεί; Και αν αυτό ισχύει, ποιος βλάπτει τελικά τη διαπραγμάτευση;
  3. Ισχύουν ή όχι οι δηλώσεις (και του ιδίου του κ. Τσίπρα) ότι πρέπει να κλείσουμε τη διαπραγμάτευση το ταχύτερο δυνατόν; Έχει δίκιο ο κ. Χουλιαράκης όταν λέει “καλύτερα χειρότερη συμφωνία τώρα, παρά καλύτερη μετά”. Τελικά μετράει ή δεν μετράει ο χρόνος;
  4. Αν δεν κλείσει τώρα η αξιολόγηση, ποιες θα είναι οι επιπτώσεις; Θα μπούμε ή όχι στην ποσοτική χαλάρωση; Τι θα γίνει με το ποσό της δόσης που προορίζεται για οφειλές του Δημοσίου σε ιδιώτες; Θα αποσταθεροποιηθεί ή όχι περαιτέρω το κλίμα στην οικονομία;

«Τα ερωτήματα αυτά θα τα θέτουμε καθημερινά μέχρι ο ελληνικός λαός να λάβει τις απαντήσεις. Ο κ. Τσίπρας θα τεθεί προ των ευθυνών του θέλει δεν θέλει», καταλήγει.

Άμεση ήταν η απάντηση από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ. "Η ηγεσία της ΝΔ έχει κατανοήσει πλήρως τι έγινε χθες στη Βουλή. Και πριν κλείσουν 24 ώρες, από το πέρας της συνεδρίασης, μ` ένα non parer και μια ανακοίνωσή της προσπαθεί να διασώσει τον αρχηγό της, τον κ. Μητσοτάκη.  Δύσκολο πράγμα, σχεδόν αδύνατον ...", σχολιάζει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.