X

Άδωνις Γεωργιάδης: ο Τσίπρας είναι ικανός να πουλήσει την Ακρόπολη

«Για να μείνει Πρωθυπουργός είναι ικανός να πουλήσει την Ακρόπολη με γερμανικές σημαίες», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. Τι είπε για την αλλαγή στάσης του Σόιμπλε.

Ant1news

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ικανός να πουλήσει και την Ακρόπολη με γερμανικές σημαίες επάνω προκειμένου να παραμείνει πρωθυπουργός», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης σε πρωινή εκπομπή των Παραπολιτικών, για να διευκρινίσει αργότερα ότι, δεν θα κατηγορήσει ποτέ «τον Τσίπρα ούτε τον Καμμένο για εθνική προδοσία. Αλλά πιστεύω ακράδαντα ότι για να μείνει πρωθυπουργός θα τα υπογράψει όλα. Όχι γιατί είναι προδότης, δεν τον κατηγορώ για Γερμανοτσολιά, όπως έκαναν εκείνοι. Δεν τον κατηγορώ για προδοσία λοιπόν, αλλά τον κατηγορώ ότι δεν θέλει να χάσει την καρέκλα. Για μένα η αποκρατικοποίηση είναι καλό πράγμα, αλλά αυτοί τις θεωρούσαν ξεπούλημα. Άρα λοιπόν, το «ξεπούλημα» αυτό που το υπογράφεις τώρα, είναι και ξεπούλημα της ιδεολογίας σου». 

Μένοντας στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, διερωτήθηκε «εάν θα πίστευε κανείς ποτέ ότι ο αριστερός Τσίπρας θα ψήφισε ένα Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων που θα έδινε την ελληνική περιουσία στους ξένους για 99 χρόνια» και συμπλήρωσε ότι, «οι Γερμανοί δεν είχαν τολμήσει να ζητήσουν από το Σαμαρά το υπερταμείο του ενός αιώνα».

Σχετικά με τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, εκτίμησε ότι οι προσδοκίες είναι χαμηλές και ότι αν δεν επιστρέψουν οι δανειστές στην Αθήνα δεν θα μπορέσουμε να μπούμε στην ποσοτική χαλάρωση, δεν θα βγούμε στις αγορές το 2018, οπότε και μετά τις γερμανικές εκλογές θα έρθει τέταρτο μνημόνιο.

Αναφορικά με τη συζήτηση περί Grexit και την αλλαγή στη στάση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, εκτίμησε ότι έπαιξε ρόλο η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βερολίνο.

«Η συζήτηση περί Grexit επιστρέφει. Εμείς δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να γίνει. Ο ίδιος ο Σόιμπλε βγαίνει τώρα και κόβει αυτή τη συζήτηση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει και με το ταξίδι του στο Βερολίνο ότι κανένας σοβαρός πολιτικός αρχηγός δεν συζητάει περί Grexit στην Ελλάδα».