X

“Αυτοκτονική επιλογή τυχόν συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ”

“Δικαιώθηκε η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ”, υποστηρίζει το μέλος της ΠΓ του   ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς.

Ant1news


“Ξορκίζει” τυχόν συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το «σημερινό ΠΑΣΟΚ του Λοβέρδου και του Βενιζέλου»,  ο Γιάννης Μπουρνούς, απορρίπτοντας τη σχετική πρόταση του Νίκου Φίλη.

Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “στο Κόκκινο”  είπε, χαρακτηριστικά πως «θα είναι αυτοκτονική μια πολιτική επιλογή η συγκυβέρνηση με το σημερινό ΠΑΣΟΚ».

«Όταν συζητάμε για ένα ευρύ μέτωπο κατά της λιτότητας και του δημοσιονομικού αυταρχισμού, με δυνάμεις του Σοσιαλδημοκρατικού μετώπου που διαφοροποιούνται από τη μέχρι τώρα λογική κυβερνητικού συνασπισμού με τους Συντηρητικούς, πρέπει να εξατομικεύουμε την ανάλυση μας με βάση την πραγματικότητα σε κάθε χώρα» δήλωσε ο Γιάννης Μπουρνούς. . 

Όπως τόνισε: «Για τον ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν αυτή τη στιγμή αυτοκτονική μια πολιτική επιλογή συγκυβέρνησης με το σημερινό ΠΑΣΟΚ, το οποίο στους κόλπους του διατηρεί τον κ. Βενιζέλο, τον κ. Λοβέρδο, και όλο εκείνο το πολιτικό προσωπικό το οποίο ακριβώς οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ απαξίωσαν, λόγω της πολιτικής τους συμπεριφοράς τις προηγούμενες δεκαετίες, και λόγω της εξαπάτησης των κοινωνικών στρωμάτων που ευελπιστούσε να εκπροσωπεί η εγχώρια σοσιαλδημοκρατία»   

Παράλληλα σημείωσε ότι «ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας και των υπόλοιπων νεοφιλελεύθερων δυνάμεων είναι το ηθικό πλεονέκτημα, και είναι η μη ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με το παλιό καθεστώς. Με βάση τις κοινωνικοπολιτικές αλλαγές δικαιολογήθηκε η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ» και κατέληξε λέγοντας : «Το όπλο της εναντίωσης στο παλιό καθεστώς θα χανόταν εάν ο ΣΥΡΙΖΑ διαπραγματευόταν με ανθρώπους που πρωταγωνίστησαν στην καταλήστευση του ελληνικού λαού τις προηγούμενες δεκαετίες».