X

Στις Βρυξέλλες για την Σύνοδο του ΕΛΚ ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Σειρά επαφών του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, στη βελγική πρωτεύουσα.

Ant1news

Στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που ξεκινά το μεσημέρι βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Προηγουμένως ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε με την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ε.Ε. για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας Φεντερίκα Μογκερίνι ενώ στο περιθώριο της Συνόδου του ΕΛΚ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι.

Αμέσως μετά ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Στόλτεμπεργκ.

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ οι συναντήσεις του κ. Μητσοτάκη εντάσσονται στον κύκλο των διεθνών επαφών του με στόχο να ενημερώσει για την κατάσταση της οικονομίας αλλά και τα εθνικά μας θέματα.

Στο ΕΛΚ μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης  θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους περισσότερους από τους ευρωπαίους εταίρους που συμμετέχουν και στη Σύνοδο Κορυφής και να τους επισημάνει τις θέσεις της ΝΔ για την έξοδο από την κρίση. Όσον αφορά τη συνάντησή του με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ ο Πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να θέσει εκ νέου το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο.