X

Μητσοτάκης: Θα κάνουμε ότι είναι αναγκαίο για να μείνουμε στον πυρήνα της ΕΕ

Οι πρώτες δηλώσεις Μητσοτάκη από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ant1news

Την ανάγκη παραμονής της Ελλάδας στον πυρήνα της ΕΕ επεσήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

"Ένα είναι βέβαιο: Η Ελλάδα θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο για να παραμείνει στον πυρήνα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ πρόσθεσε ότι "καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση πλησιάζει στα εξηκοστά της γενέθλια, σημαντικές προκλήσεις βρίσκονται μπροστά μας. Η διασφάλιση περισσότερων θέσεων εργασίας για τη νεολαία, η ασφάλεια, η άμυνα και η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων πρέπει να είναι στο κέντρο των συζητήσεων για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

Στο ΕΛΚ ο κ. Μητσοτάκης  θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους περισσότερους από τους ευρωπαίους εταίρους που συμμετέχουν και στη Σύνοδο Κορυφής και να τους επισημάνει τις θέσεις της ΝΔ για την έξοδο από την κρίση.

Όσον αφορά τη συνάντησή του με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ ο Πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να θέσει εκ νέου το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο.