X

“Φωτιές” άναψε με τις τοποθετήσεις του ο Χρήστος Καραγιαννίδης

Για την επέμβαση της Αστυνομίας στην υπό κατάληψη της βίλας Ζωγράφου και για την κριτική σε Μουζάλα και Τόσκα.

Ant1news

“Φωτιές” στην Κυβέρνηση άναψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Καραγιαννίδης, με μια ανάρτηση του στο Facebook λίγες ώρες μετά την επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων για την εκκένωση της βίλας Ζωγράφου. «Η εισβολή (ξημερώματα) σε αυτοδιαχειριζόμενο χώρο και η εκκένωση του δεν αιτιολογείται. Είναι καταστολή», έγραψε.

Βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στήριξαν εμμέσως πλην σαφώς τον Χρήστο Καραγιαννίδη για την επίμαχη ανάρτηση του. “Καρφιά” για την επέμβαση της Αστυνομίας άφησε και η Κουμουνδούρου προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Αντιπολίτευσης.

«Η Αριστερά, παραδοσιακά, ξέρει να διεκδικεί χώρους και δικαιώματα με το δικό της τρόπο: με πρόταση, έμπνευση, αλληλεγγύη, με ανθρώπους, κίνημα και ασφαλώς όχι με τα ΜΑΤ», αναφέρει η ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντιδράσεις, όμως, προκάκαλεσε και η συνέντευξη Καραγιαννίδη στην εφημερίδα “Αυγή”, όπου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ασκεί έντονη κριτική στους Yπουργούς Γιάννη Μουζάλα και Νίκο Τόσκα.

«Το μεταναστευτικό, παρά το σημαντικό έργο αρχικά, δεν πάει καλά. Έχουμε συνεχώς προβλήματα που κάποτε πλήττουν και τον πυρήνα της Αριστεράς. Υπάρχουν, προφανώς, ευθύνες Yπουργών γιατί τα υπουργεία δεν διοικούνται με αυτόματο πιλότο», ανέφερε.

«Επίσης στο Yπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το πρόβλημα είναι ότι πρώτον, δεν έχει απομονώσει συμπεριφορές που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και δεύτερον δεν φαίνεται να έχουν πειραχθεί καθόλου οι χρυσαυγίτικες ομαδοποιήσεις μέσα στα σώματα ασφαλείας» υπογράμμισε ο κ. Καραγιαννίδης.

ΝΔ: ο κ. Μουζάλας ανεπαρκής και από τους ίδιους τους συντρόφους του

«Μετά τις επικρίσεις  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ο.Η.Ε., του διεθνούς Τύπου, αλλά και όλων των νησιωτών του Βορειοανατολικού Αιγαίου, ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής χαρακτηρίζεται, πλέον, ανεπαρκής και από τους ίδιους τους συντρόφους του. Είναι σαφές ότι, από σήμερα, με τον ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούμε σε ένα πράγμα: Στην παραδοχή της ανικανότητας του κ. Μουζάλα», σχολίασε ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.