X

Στα χαρακώματα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις καταλήψεις

Οι βανδαλισμοί, οι καταστροφές, αλλά και οι καταγγελίες συνδικαλιστών της Αστυνομίας για κατάσταση ανομίας στην χώρα, προκάλεσαν νέο γύρο αντιπαράθεσης.

Ant1news

Σφοδρή αντιπαράθεση Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ έχουν προκαλέσει η αστυνομική επιχείρηση για τον τερματισμό καταλήψεων και οι αντιδράσεις συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ. που κάνουν λόγο για καθεστώς ανομίας και για «συμφέροντα που κρατούν δεμένα τα χέρια της Αστυνομίας».

«Την ίδια στιγμή που στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παίρνουν θέση υπέρ των καταλήψεων και εναντίον της νομιμότητας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομιών Υπαλλήλων ορθώνει κραυγή αγωνίας, για την κατάσταση ανομίας που διαμορφώνεται στη χώρα», υπογραμμίζει το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας σε ανακοίνωση που εξέδωσε, προσθέτοντας ότι «Αναγνωρίζει ότι σε ολόκληρες γειτονιές είναι απαγορευτική η πρόσβαση της Αστυνομίας, διερωτάται ποια συμφέροντα κρατούν δεμένα τα χέρια της και τονίζει ότι η Αστυνομία δεν επεμβαίνει γιατί δεν την αφήνουν. Ο κατ’ ευφημισμόν Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ακούει;».

Παράλληλα, με αφορμή την εμπρηστική επίθεση στο βιβλιοπωλείο του Αντιπροέδρου του κόμματος, Άδωνι Γεωργιάδη, διεμήνυσε πως «οι απόπειρες εκφοβισμού της Νέας Δημοκρατίας και των στελεχών θα πέσουν στο κενό».

 

«Αν κάποιοι νομίζουν ότι θα με κάνουν να φοβηθώ και να μην μιλάω κάνουν πολύ μεγάλος λάθος», τόνισε στον Real Fm ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος θεωρεί έπαιξε ρόλο η τοποθέτησή του για τις καταλήψεις.

 

Την επίθεση καταδίκασε απερίφραστα σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας επίσης ότι προκαλούν έκπληξη οι δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη. «Είναι προφανές ότι, παρά τους αντιπερισπασμούς και τις εντυπώσεις που επιχειρεί να προκαλέσει, δεν πρόκειται να αποφύγει ούτε την πολιτική κριτική, ούτε τα πολιτικά ερωτήματα για τις σκοτεινές υποθέσεις στις οποίες φέρεται να εμπλέκεται ως πρώην Υπουργός Υγείας».

«Η Νέα Δημοκρατία όψιμα θυμήθηκε τις καταλήψεις αφότου βρέθηκε στην Αντιπολίτευση», απάντησε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

«Επί σειρά ετών η Νέα Δημοκρατία κυβερνούσε και ήταν αυτή που δημιούργησε τις συνθήκες τις οποίες σήμερα υποκριτικά καταγγέλλει. Περιοχές όπως τα Εξάρχεια και η Δυτική Αττική χρησιμοποιήθηκαν ως χαλί για να κρύβονται τα προβλήματα», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που καταλήγει ως εξής:

«Σήμερα εκμεταλλεύεται α λα καρτ τις ανακοινώσεις συνδικαλιστικών ενώσεων μπροστά στην αγωνία της να επιδείξει αντιπολιτευτικό οίστρο και επιμελώς αποφεύγει να διαβάσει το ότι πρωτίστως οι ανακοινώσεις αφορούν τα έργα και τις ημέρες της δικής της διακυβέρνησης. Άλλωστε, εκεί στη Ν.Δ. ξέρουν και από μονταζιέρες και από ζαρντινιέρες».