X

“Ύμνοι” Καμμένου στον Καραμανλή και “πυρά” στη ΝΔ

Κάνει λόγο για δικαίωση της διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή και ασκεί κριτική στη σημερινή ΝΔ και στη Ντόρα Μπακογιάννη προσωπικά. Τι απαντά μέσω ΑΝΤ1 η ίδια.

Ant1news

Δριμεία επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπολύει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ με άρθρο του στην εφημερίδα «Δημοκρατία», μέσω του οποίου υπεραμύνεται των χειρισμών της κυβέρνησης Καραμανλή.

Ο Πάνος Καμμένος τονίζει χαρακτηριστικά ότι παρά τις κυβερνητικές αστοχίες εκείνης της εποχής, «η συνολική περίοδος της παράταξης υπό την ηγεσία του Κώστα Καραμανλή σήμερα γνωρίζει πολυεπίπεδη δικαίωση».

Αναφέρει δε ότι οι ίδιοι άνθρωποι που πολέμησαν λυσσαλέα τον Κ. Καραμανλή βρίσκονται σε ηγετικές θέσεις της ΝΔ «μετατρέποντας την παράταξη σε ένα ετερόκλητο συνονθύλευμα ευκαιριακών καιροσκόπων που δεν έχει ως συνεκτικό κρίκο τον κώδικα ηθικής, αλλά τη μανία της εξουσίας για εξυπηρέτηση συμφερόντων και τα παιχνίδια εκβιασμών».

Κατά τον Πάνο Καμμένο «τη ΝΔ την αποτελείωσαν όσοι άνοιξαν την “κερκόπορτα” στους βουλευτές του ΛΑΟΣ, αυτοί που ο Καραμανλής αποκαλούσε άκρα και δεν δεχόταν καν να συζητήσει μαζί τους. Την αποτελείωσαν αυτοί που επανέφεραν τους ακραίους νεοφιλελεύθερους τους οποίους ο Καραμανλής είχε διαγράψει».

Παράλληλα, εξαπολύει «πυρά» κατά της Ντόρας Μπακογιάννη, αποδίδοντάς της «συμπλεγματική συμπεριφορά» απέναντι στους ΑΝΕΛ. Την εγκαλεί μάλιστα για «περίεργο ρόλο στην ιστορική στιγμή του βέτο στο Βουκουρέστι».

Άμεση ήταν η αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία μέσω του ΑΝΤ1 και της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα» τόνισε ότι στον κ. Καμμένο «απάντησε ο Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέως, ο βουλευτής Σερρών, ο οποίος είναι σίγουρα ένας γνήσιος εκφραστής του "καραμανλισμού"». «Την απάντησή του ο κ. Καμμένος την πήρε... ότι τον πονάει και τον ενοχλεί τον κ. Καμμένο διότι έστησε πάνω στην καπηλεία και τις δικές του εκδοχές του οποιουδήποτε καραμανλισμού μια ολόκληρη λογική. Λυπάμαι για αυτόν» πρόσθεσε η βουλευτής της ΝΔ.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης σχολιάζοντας το άρθρο Καμμένο υπογράμμισε ότι εκείνος "έχει τραβήξει το δικό του δρόμο. Δεν είναι στο κόμμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Αποφάσισε να συμμαχήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα καλείται να εξηγήσει στον κόσμο γιατί είναι με μια κυβέρνηση που αποτυγχάνει συνεχώς. Όλα αυτά που λέει όμως συγκρούονται με την πραγματικότητα".

Παράλληλα, δήλωσε στα "Παραπολιτικά" 90,1 ότι ο Κώστας Καραμανλής στήριξε όσο κανείς την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, και την στήριξή του στο κόμμα δεν μπορεί να την αμφισβητήσει κανείς.

Εν τω μεταξύ, σκωπτικά αναφέρθηκαν στις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατά την διάρκεια της συνάντησής τους.