X

Επανέρχονται τα σενάρια πρόωρων εκλογών

“Φουντώνουν” τα σενάρια για πρόωρη προσφυγή στην κάλπη, όσο το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης παραμένει στον “αέρα”.

Ant1news

Της Στεφανίας Μουρελάτου 

Τα αδιέξοδα στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές επανέφεραν σενάρια πρόωρης προσφυγής στις κάλπες είτε ως ατύχημα είτε ως διέξοδο για την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προκειμένου να αποφύγουν το… πικρό ποτήρι των σκληρών μέτρων και περικοπών.

Ωστόσο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης φάνηκε να μην συμμερίζεται σενάρια άμεσης προσφυγής στις κάλπες.

 «Βιάζονται  όσοι κατασκευάζουν σενάρια εκλογών. Οι εξελίξεις θα συζητηθούν στην ώρα τους, στα αρμόδια όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, όπου με κοινή αγωνία και ευθύνη για την πατρίδα και τους πολίτες θα ληφθούν οι αποφάσεις. Για το λόγο αυτό, δεν έχω κάνει καμιά δήλωση υπέρ της άμεσης διενέργειας εκλογών  σε κανένα μέσο ενημέρωσης,  όπως τεχνηέντως  με εμφανίζει το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Ελευθερία του Τύπου», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Φίλης.

Μπροστά η ΝΔ σε δημοσκόπηση

Πάντως, την ίδια ώρα σε Δημοσκόπηση της Pulse για την εφημερίδα "Ελευθερία του Τύπου" η ΝΔ προηγείται με 32% έναντι 19% του ΣΥΡΙΖΑ. Η Χρυσή Αυγή καταγράφεται στην τρίτη θέση, στο 6,5%  ΚΚΕ και Δημοκρατική Συμπαράταξη ενώ κάτω του κοινοβουλευτικού ορίου εμφανίζονται τα υπόλοιπα κόμματα.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση σαφής είναι η υπεροχή της ΝΔ και στην παράσταση νίκης. 

«Εκλογές πριν το Νοέμβριο του 2018 θα αποτελούσαν ομολογία αποτυχίας», επισημαίνει ο ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ.   

«Αυτή η Κυβέρνηση δεν μπορεί. Είναι ανίκανη και  οδηγεί τη χώρα στον γκρεμό», υπογράμμισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, μετά την συνάντηση με το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.