X

ΝΔ: δραματικές επιπτώσεις του Νόμου Παρασκευόπουλου στην ασφάλεια των πολιτών

Επίθεση της ΝΔ στην κυβέρνηση με αφορμή την ληστεία στο Παλαιό Φάληρο και το παρελθόν των ληστών. Ερώτηση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην Βουλή.

Ant1news

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την χθεσινή επεισοδιακή ληστεία στο Παλαιό Φάληρο εξαπολύει με δήλωσή του ο αναπληρωτής Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Καραγκούνης, ο οποίος κάνει λόγο για δραματικές επιπτώσεις του Νόμου Παρασκευόπουλου στην ασφάλεια των πολιτών.  

Συγκεκριμένα, ο κ. Καραγκούνης αναφέρει ότι «ο κ. Κοντονής ενημέρωσε τη Βουλή ότι παρατείνεται ο Νόμος Παρασκευόπουλου. Χθες, δυστυχώς, αποκαλύφθηκε άλλο ένα περιστατικό βίας στο Παλαιό Φάληρο που οι δράστες είχαν κάνει πρόσφατα χρήση των ευνοϊκών διατάξεων του Νόμου».

Παράλληλα, προσθέτει ότι «η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα συνεχίζει στην πράξη να προστατεύει μόνο τα δικαιώματα των βαρυποινιτών και όχι την ασφάλεια των πολιτών. Ας το καταλάβουν.  Η ιδεοληπτική εμμονή τους είναι απαράδεκτη γιατί οδηγεί σε αναλγησία απέναντι στους απλούς αθώους πολίτες».

Ερώτηση 32 βουλευτών της ΝΔ στην Βουλή

Επιμένει η ΝΔ στην κατάργηση του “Νόμου Παρασκευόπουλου” . Με ερώτηση 32 βουλευτών της με επικεφαλής τον Δημήτρη Σταμάτη σημειώνουν πως μόνον θυμηδία προκαλεί ο ισχυρισμός του υπουργού Δικαιοσύνης ότι «θα παραταθεί η ισχύς του νόμου Παρασκευόπουλου , γιατί παράγει αποτελέσματα» και ότι «η κυβέρνηση παίρνει όλα τα μέτρα για τη θεσμική θωράκιση».

Όπως αναφέρουν στην ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή από τη δημοσίευση του νόμου  έχουν αποφυλακιστεί 150 σκληροί αλλοδαποί κακοποιοί, με πολλούς εξ αυτών να συνεχίζουν την κακοποιό δράση τους με πρόσφατο παράδειγμα τη χθεσινή 3/4/2017 απόπειρα ένοπλης ληστείας στο Παλαιό Φάληρο.

«Είναι άξιο απορίας το γεγονός ότι οι κακοποιοί αυτοί μετά την αποφυλάκιση τους δεν έχουν απελαθεί αμέσως και παραμένουν στη χώρα μας. Οι συνέπειες της παραμονής τους είναι αυταπόδεικτες , τόσο για την δημόσια τάξη  όσο και για την επιβάρυνση του έργου της Ελληνικής Αστυνομίας», αναφέρουν και καλούν τους κ.κ. Σκουρλέτη και Κοντονή να απαντήσουν στα ακόλουθα ερωτήματα:

1.Πόσοι αλλοδαποί κακοποιοί έχουν αποφυλακιστεί με το ν. 4322/2015;

2.Πόσοι εξ΄ αυτών έχουν απελαθεί;

3. Αν δεν έχουν απελαθεί με ποιά αιτιολογία η Κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει στην άμεση απέλασή τους;

Ερώτηση για το ίδιο θέμα κατέθεσε στη βουλή και ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, ζητώντας την κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου.

"Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματα των βαρυποινιτών και όχι την ασφάλεια των πολιτών", είναι το ερώτημα που θέτει προς τον υπουργό Δικαιοσύνης.