X

“Να διερευνηθούν οι καταγγελίες Σκουρλέτη για τη ΔΕΗ” ζητά η ΝΔ

Οι αρμόδιοι τομεάρχες της ΝΔ κατέθεσαν φάκελο με τις «καταγγελίες Σκουρλέτη» στον Άρειο Πάγο. Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ant1news


Την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξενης Δημητρίου για τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη περί «στημένου» διαγωνισμού στη ΔΕΗ  ζητά η ΝΔ .

Ο ι τομεάρχης δικαιοσύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας επισκέφθηκαν την κ. Ξένη Δημητρίου προσκομίζοντας φάκελο με το σύνολο των δηλώσεων με τις οποίες ο υπουργός αναφέρθηκε «σε ρεσάλτο στη δημόσια διοίκηση» και σε «βαποράκια συμφερόντων».

Η ΝΔ ζητά από την εισαγγελέα να καλέσει για «εξηγήσεις «τον Πάνο Σκουρλέτη και «να πει τι ακριβώς γνωρίζει σχετικά με όλα αυτά τα ζητήματα». 

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

"Αυτοί που απαξίωσαν τη ΔΕΗ, που ζητούν, στο πρόγραμμά τους, την πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, παραδίδοντας τα δίκτυα της χώρας σε ιδιώτες, που ζητούν το ξεπούλημα των πάντων σε τιμή ευκαιρίας, προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων, εντός και εκτός Ελλάδας, ας μην υποκρίνονται, τώρα, ότι δήθεν κόπτονται για τη νομιμότητα και το δημόσιο συμφέρον. Όσο κι αν τους ενοχλεί στα σχέδιά τους, ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση υπερασπίζονται τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ", απάντησε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.