X

Μητσοτάκης: η οδική ασφάλεια είναι ψηλά στην πολιτική μας προτεραιότητα

Στόχος μας η μείωση των τροχαίων κατά 50% μέσα στην επόμενη δεκαετία, τόνισε ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Ant1news

 

«Έχουμε συνολική υποχρέωση να αναδείξουμε το ζήτημα της οδικής ασφάλειας χωρίς να περιμένουμε μια τραγική αφορμή», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας τη Μεγάλη Τετάρτη σε εκδήλωση του Κόμματος με τίτλο «Προσέχω - Ο δρόμος για την Ασφάλεια», όπου και παρουσιάστηκε το σχέδιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την οδική ασφάλεια.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της ΝΔ, «η οδική ασφάλεια ψηλά στην πολιτική μας προτεραιότητα» και συμπλήρωσε, «δεν υπάρχει γονιός που να μην ανησυχεί όταν τα παιδιά του πιάνουν το τιμόνι. Δυστυχώς τα στατιστικά στοιχεία είναι πολύ ανησυχητικά».

Περιγράφοντας τον στρατηγικό στόχο της Ν.Δ., είπε ότι «θέλουμε να μειώσουμε κατά 50% τα τροχαία ατυχήματα στα επόμενα 10 χρόνια».

«Έχουμε εκπονήσει, σε συνεργασία με ειδικούς, ένα στρατηγικό σχέδιο οδικής ασφάλειας, το οποίο κινείται σε έξι άξονες. Θα πω μόνο ότι το σχέδιο αυτό αντιμετωπίζει και τα ζητήματα της εκπαίδευσης και τα ζητήματα της αστυνόμευσης και τα ζητήματα των υποδομών, τα ζητήματα των ελέγχων, τα ζητήματα των πρώτων βοηθειών, τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το ΕΚΑΒ και πόσο γρήγορα ή πόσο αργά μάλλον καταφέρνει να φτάνει στα ατυχήματα», είπε ο κ. Μητσοτάκης μεταξύ άλλων.

 

Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι τα ζητήματα οδικής ασφάλειας πρέπει να διδάσκονται πάνω από όλα στα σχολεία.

Επιπλέον, ανέφερε ότι η ΟΝΝΕΔ θα βρεθεί στους δρόμους τις επόμενες δύο ημέρες, μοιράζοντας φυλλάδια στα διόδια, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για το ζήτημα της οδικής ασφάλειας.