X

Έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε η Φώφη Γεννηματά

Συγκροτείται άμεσα Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου, με συντονιστή και δική της γραμματεία.

Ant1news

Με την εξαγγελία έκτακτου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, το ταχύτερο δυνατόν, ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο, απάντησε η Φώφη Γεννηματά στον γραμματέα του κόμματος, Στέφανο Ξεκαλάκη και τα στελέχη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, που το περασμένο Σαββατοκύριακο αμφισβήτησαν την γραμμή που ακολουθεί, για την μετεξέλιξη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και την ίδρυση νέου πολυκομματικού φορέα.

Με απόφαση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, συγκροτείται άμεσα Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου, με συντονιστή και δική της γραμματεία, στην οποία μεταβιβάζονται, όπως είπε η κ. Γεννηματά, όλες οι αρμοδιότητες του γραμματέα και του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.

«Χρειαζόμαστε καθαρές λύσεις, αλλά οι καθαρές λύσεις θέλουν καθαρούς ανθρώπους. Άλλο διαφωνία και άλλο υπονόμευση», τόνισε η Φώφη Γεννηματά στην τοποθέτησή της κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε σαφείς αιχμές στην τοποθέτησή της λέγοντας χαρακτηριστικά: "κόπτονται για τα σύμβολα αλλά μέσα σε μια νύχτα επιδιώκουν όχι μόνο τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ αλλά και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Ποιους εξυπηρετεί αυτό;"

Πάντως, οι διαφωνούντες επιμένουν ότι δεν αμφισβήτησαν την ηγεσία Γεννηματά αλλά όφειλαν να διατυπώσουν την πρόταση τους ώστε το εγχείρημα της Κεντροαριστεράς να έχει ευρύτητα.

«Είμαι εκλεγμένος από την ΚΕ του κόμματος, δεν είμαι διορισμένος από την κυρία Γεννηματά», ανέφερε σε δηλώσεις του στον ρ/σ ΑΘΗΝΑ 98,4 ο Στέφανος Ξεκαλάκης.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στα «Παραπολιτικά» είπε πως «είναι ωραία παραμύθια,  δεν έχουν όμως δράκο  και αυτό που λέω σήμερα είναι καθαρό: Να βρεθεί μια συνθετική άποψη, να γίνει ένα πραγματικό συνέδριο της Κεντροαριστεράς, που θα αγκαλιάσει το λαϊκό κόσμο της χώρας».

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην σημερινή της συνεδρίαση  με ομόφωνη απόφαση της : 

1)  στηρίζει και θα αγωνιστεί για την επιτυχία του πολιτικού και προγραμματικού συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του κεντρικού συντονιστικού συμβουλίου μετά την εισήγηση της επικεφαλής της  Φώφης  Γεννηματά

2)  συμφωνεί και θα υποστηρίξει την πρωτοβουλία και την απόφαση της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την διεξαγωγή έκτακτου ενωτικού συνεδρίου του κινήματος.

3)  Θα συνεχίσει να συμβάλει στην επεξεργασία και την εξειδίκευση των θέσεων και των προτάσεων της παράταξης για κρίσιμα θέματα που απασχολούν την Ελληνική Κοινωνία.