X

Γεννηματά: συμφωνία καταδίκης και ντροπής

"Για 4ο μνημόνιο χωρίς νομιμοποίηση" κάνει λόγο η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και ζητά να κατατεθούν στην Βουλή τα κείμενα της συμφωνίας.

Ant1news

«Για πολλούς μήνες οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δήθεν διαπραγματεύονταν ενώ βύθιζαν τη χώρα στην ύφεση και την  αβεβαιότητα. Τώρα με την πλάτη στον τοίχο κατέληξαν σε συνθηκολόγηση με όρους ηττημένου. Δεσμεύουν την χώρα σε ένα ουσιαστικά 4ο Μνημόνιο, χωρίς νομιμοποίηση», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, συμπληρώνοντας ότι πρόκειται για «μνημόνιο διαρκές και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς μέτρα για το χρέος, και με αποδοχή δυσβάσταχτων στόχων για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα (3,5% του ΑΕΠ )για πολλά χρόνια».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Φώφη Γεννηματά, για τη συμφωνία, πρόκειται για μία «συμφωνία καταδίκης της χώρας, συμφωνία ντροπής, με νέα νέα επώδυνα μέτρα λιτότητας ύψους 4,5 δις ευρώ συνολικά, μέσω μείωσης των συντάξεων, του αφορολόγητου και περικοπής 450 εκ ευρώ από τις ενισχύσεις των ανέργων και των ασθενέστερων τάξεων. Και χωρίς αιδώ δηλώνουν ότι δεν θα αποδώσουν το κοινωνικό μέρισμα που οφείλουν στους πολίτες.

Νέα μέτρα και δεσμεύσεις που υπονομεύουν την προοπτική εξόδου της χώρας από την κρίση και την καταδικάζουν στο δίλημμα Grexit η διαρκής λιτότητα».

«Είναι ώρα όμως ο Ελληνικός λαός να πληροφορηθεί το σύνολο των δεσμεύσεων της Κυβέρνησης Τσίπρα /Καμμένου. Γιατί πια κανείς δεν έχει εμπιστοσύνη σε όσα δηλώνουν ο κ Τσίπρας και οι Υπουργοί του», σημειώνει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ζητώντας την άμεση κατάθεση του «συνόλου των κειμένων συμφωνίας και των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Κυβέρνηση και τώρα και για το μέλλον, ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να μάθει ο Ελληνικός λαός το μέγεθος της εξαπάτησης και το βάρος των δεσμεύσεων».

«Να μάθει ότι ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ δεν καταστρέφουν μόνο το παρόν, έχουν υποθηκεύσει και το μέλλον», καταλήγει η ανακοίνωση της Φώφης Γεννηματά.

Να έλθει στην Βουλή το κείμενο της συμφωνίας

Με ερώτηση προς τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, οι βουλευτές Γιάννης Κουτσούκος και Βασίλης Κεγκέρογλου μιλούν για συμφωνία – συνθηκολόγηση που ισοδυναμεί με 4ο μνημόνιο, καθώς δεσμεύει μακροχρόνια τη χώρα, χωρίς  να έχει καμία τέτοια νομιμοποίηση.

«Ο ελληνικός λαός δικαιούται να πληροφορηθεί για το σύνολο του περιεχομένου των δεσμεύσεων της Κυβέρνησης των κ.κ. Τσίπρα – Καμμένου, πριν έρθουν στην Βουλή προς ψήφιση τα επιμέρους συγκεκριμένα μέτρα, καθώς πια κανείς δεν έχει εμπιστοσύνη σε όσα δηλώνουν ο κ. Τσίπρας και οι Υπουργοί του», αναφέρουν και προσθέτουν πως το σύνολο των κειμένων συμφωνίας και των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση και τώρα και για το μέλλον, πρέπει να είναι γνωστό στους βουλευτές που θα κληθούν να ψηφίσουν τα επώδυνα μέτρα, και κυρίως στον ελληνικό λαό.