X

ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: ομόφωνη στήριξη στις προσπάθειες της κυβέρνησης

«Δίνουμε τη μάχη για την επόμενη περίοδο» διεμήνυσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

Ant1news


«Ομόφωνη στήριξη στις προσπάθειες της κυβέρνησης, του Πρωθυπουργού και του οικονομικού επιτελείου», προσέφερε η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ διαμηνύοντας ότι «δίνουμε τη μάχη για την επόμενη περίοδο». 

Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας πήραν το λόγο 40 βουλευτές, «η συζήτηση ήταν αναλυτική» και «δεν υπήρχαν πολιτικές εντάσεις», απλώς,  «διατυπώθηκαν οι γνωστές πολιτικές αποχρώσεις που διατυπώνονται στο δημόσιο βίο». 

Παράλληλα, «αποσαφηνίστηκε το ζήτημα με τα πρωτογενή πλεονάσματα:. Αν πιάσουμε το 3,5% εφαρμόζονται ταυτόχρονα μέτρα και αντίμετρα». 

Η ΚΟ εκτίμησε ότι «το Δ.Ν.Τ θέλει τα μέτρα και απαιτεί λύση για το χρέος. Ο Σόιμπλε αυτή τη στιγμή είναι γνωστό ότι δίνει μάχη στη γερμανική πολιτική σκηνή, έχει εκλογές». 

Συζητήθηκε, επίσης,  «η στρατηγική για ποσοτική χαλάρωση και έξοδο στις αγορές για να είμαστε έτοιμοι το καλοκαίρι του 2018 να πετάξουμε τις βοηθητικές ρόδες» και υπογραμμίστηκε πως θα γίνει «προσπάθεια να είναι οι δημοσιονομικοί στόχοι προσαρμοσμένοι στο πρωτογενές πλεόνασμα».

«Υπάρχουν προοπτικές για το χρέος», είπε από την πλευρά του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, παραπέμποντας στον Eurogroup της 22ας Μαΐου ή τον Ιούνιο. « Η συμφωνία θα κριθεί τα επόμενα δυο χρόνια», σημείωσε η Έφη Αχτσιόγλου

Κριτική στις ενέργειες της κυβέρνησης άσκησε ο Θοδωρής  Δρίτσας λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως  «δεν είχαμε κόκκινες γραμμές» αλλά και η Τασία Χριστοδουλοπούλου η οποία είπε χαρακτηριστικά:  «το λέω για να πείσω και τον εαυτό μου ότι εφόσον δεν πάρουμε το χρέος δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα».