X

“Πυρά” της αντιπολίτευσης για τα μέτρα της συμφωνίας

Σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για τα επώδυνα μέτρα της συμφωνίας.

Ant1news

Την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης έχει προκαλέσει η συμφωνία με τους δανειστές, καθώς μέρα με την μέρα έρχονται στο φως νέα στοιχεία σχετικά με τα επώδυνα μέτρα που περιλαμβάνει.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών διαπιστώνει ότι η χώρα βρίσκεται σε λάθος δρόμο. Η κυβέρνηση έφερε το δεύτερο μνημόνιο μέσα σε δύο χρόνια, με εξαιρετικά επαχθείς όρους, που δεσμεύει τη χώρα για μετά τη λήξη του προγράμματος, με δυσβάσταχτα μέτρα, χωρίς να εξασφαλίζει το χρέος», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην ΚΟ της ΝΔ. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «η συμφωνία εξασφαλίζει μόνο την παραμονή του κ. Τσίπρα στην εξουσία για να οικοδομήσουν το δικό τους καθεστώς. Η στενή παρέα του Μαξίμου κυβερνά με αμοραλισμό, με κυνισμό και αδιαφάνεια. Θα ψηφίσουν και με τα δύο χέρια προκαλώντας την χλεύη». 

«Όσα βγαίνουν στο φως για το 4 Μνημόνιο, αφαιρούν ακόμη και το "φύλο συκής" από την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης», αναφέρει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά σε δήλωσή της, με αφορμή δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο για την συμφωνία. «Καταλαβαίνουμε γιατί η κυβέρνηση δεν μας κατέθεσε τα κείμενα που ζητήσαμε από την πρώτη στιγμή» τονίζει και προσθέτει ότι «το διαρκές Μνημόνιο Τσίπρα δεσμεύει τη χώρα με τους χειρότερους όρους». 

Από την πλευρά του το ΚΚΕ σε ανακοινωσή του αναφέρει ότι «το προσχέδιο της νέας αντιλαϊκής συμφωνίας, που δημοσιοποιήθηκε και σαρώνει μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, αποκαλύπτει ποια είναι η «επιστροφή στην κανονικότητα» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ο λαός θα συνεχίζει να ματώνει για να μπορέσει το κεφάλαιο να πάρει εξιτήριο από την κρίση και να εξασφαλίσει εισιτήριο στην ανάκαμψη της κερδοφορίας του. Η εργατική τάξη, ο λαός έχει μια επιλογή: Να απορρίψει τη νέα συμφωνία, να πάρει μαζικά μέρος στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας, τη μέρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα ψηφίζει το 4ο μνημόνιο». 

«Τo κείμενο του νέου μνημονίου των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που είδε το φως της δημοσιότητας πέραν των γνωστών βαρών περιλαμβάνει και νέες δυσάρεστες εκπλήξεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Η αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές τους είναι η τελευταία “μεγάλη επιτυχία” της διαπραγμάτευσης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», τονίζει μεταξύ άλλων το Ποτάμι, σημειώνοντας πως «τελικά, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για την πραγματική οικονομία δεν έχουν αντίμετρα αλλά μόνο νέα μέτρα».