X

Οι δεσμεύσεις Μητσοτάκη στους ένστολους

Τι είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ μετά την συνάντηση του με εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ant1news

«Συζητήσαμε για τα προβλήματά τους και διαπίστωσα την οργή τους για την κοροϊδία που έχουν υποστεί από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά από την συνάντηση του, το μεσημέρι της Τρίτης, με τους επικεφαλής των Ομοσπονδιών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

 Όπως είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ, «τόνισα ότι η Νέα Δημοκρατία στέκεται διαχρονικά δίπλα στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Η εξωτερική και εσωτερική ασφάλεια της χώρας είναι προϋπόθεση Ελευθερίας και Δημοκρατίας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι στην συνάντηση ανέλαβε δύο δεσμεύσεις απέναντι στους ένστολους, αναφέροντας «δεσμεύτηκα ότι η επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας:

  • Θα επιστρέψει, με σεβασμό στο Κράτος Δικαίου και τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, το υπόλοιπο 50% των αναδρομικών που εκκρεμεί, με τρόπο που δεν θα θέτει σε κίνδυνο την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων
  • Θα έχει ως πρώτη της προτεραιότητα την κατάθεση ενός νέου μισθολογίου που θα λαμβάνει υπόψιν τα ειδικά χαρακτηριστικά των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και θα διασφαλίζει αξιοπρεπείς αποδοχές».