X

Κικίλιας: η γραβάτα του Τσίπρα είναι θηλιά για όλους τους Έλληνες

“Κεραυνοί” του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κατά του Πρωθυπουργού. Καυστικό σχόλιο και από τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Ant1news

Θηλιά για την ελληνική οικονομία και τους Έλληνες χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, τη δήλωση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για το χρέος ότι «αυτά που ακούγονται είναι τόσο θετικά που… θα με αναγκάσουν να φορέσω και γραβάτα».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Real FM 97,8” και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο κ. Κικίλιας τόνισε: «Επειδή έγινε πολύς λόγος για τη γραβάτα του κ. Τσίπρα, η γραβάτα του κ. Τσίπρα είναι η θηλιά για όλους τους Έλληνες, γιατί είναι θηλιά για την ελληνική οικονομία τουλάχιστον μέχρι το 2021. Και γιατί αυτή τη δύσκολη, πολύ κακή ημέρα για τους Έλληνες, βάλλονται οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι χαμηλόμισθοι, τα φτωχότερα νοικοκυριά και οι ελεύθεροι επαγγελματίες».

«Δεν θα κουραστούμε να το λέμε πως η αλήθεια είναι ότι χωρίς αυτούς η χώρα θα είχε βγει από τα μνημόνια το 2014. Είχε ήδη πάρει πιστοληπτική γραμμή, ήταν έτοιμη η χώρα να βγει από τα μνημόνια και η ελληνική οικονομία, η πραγματική οικονομία, η οικονομία της αγοράς, βάδιζε σε καλύτερα μονοπάτια», συμπλήρωσε.

Στο ερώτημα γιατί η Νέα Δημοκρατία λέει “όχι” στα αντίμετρα που προτείνει η Κυβέρνηση και ακολούθως καταθέτει τροπολογία με άλλα αντίμετρα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ απάντησε: «Αυτά που καταθέτουμε είναι σήμερα, είναι τώρα, είναι πραγματικότητα, με μία αποδοχή της τροπολογίας από την Κυβέρνηση και μία υπογραφή γιατί είναι επί των πλεονασμάτων που λέει για εφέτος. Ποιος χριστιανός μπορεί να πιστέψει ότι το 2021 θα έχουμε 5,6% πλεόνασμα για να μπορεί ο κ. Τσίπρας, ή όποιος είναι τότε, να εφαρμόσει αυτά τα αντίμετρα».

Το καυστικό σχόλιο του Σταύρου Θεοδωράκη για τη γραβάτα του Τσίπρα

Με καυστικό τρόπο σχολίασε, μέσω twitter, o επικεφαλής του Ποταμιού τη δήλωση του Πρωθυπουργού ότι θα υποχρεωθεί να βάλει σύντομα γραβάτα εξαιτίας των θετικών εξελίξεων στη διαπραγμάτευση.