X

Σφοδρές αντιδράσεις για την πώληση του 20% του MEGA

Πληθώρα ερωτημάτων και καταγγελιών από την Αντιπολίτευση που κάνει λόγο για «απροκάλυπτες κινήσεις». Το πακέτο μετοχών εξαγόρασε ο Ιβάν Σαββίδης, όπως αποκάλυψε ο γιός του.

Ant1news

Σφοδρές πολιτικές αντιδράσεις προκαλεί η μεταβίβαση πακέτου 20 εκατομμυρίων μετοχών της εταιρείας «Τηλέτυπος» από την εκδοτική εταιρεία «Πήγασος», συμφερόντων Μπόμπολα, έναντι τιμήματος πέντε εκατομμυρίων ευρώ στον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη. 

Λίγες ώρες μετά τις ανακοινώσεις των εταιρειών για την αγοραπωλησία των μετοχών,  η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωση της καυτηριάζει το γεγονός ότι ο κ. Φώτης Μπόμπολας είχε την ευχέρεια να διαθέσει τις αναφερόμενες ως «προσωπικές μετοχές» του, την ώρα που ως εκ των βασικών μετόχων του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, έχει επί πολλούς μήνες απλήρωτους εργαζόμενους, προμηθευτές και τράπεζες, προς τις οποίες ο σταθμός οφείλει δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ, για τα οποία τα ιδρύματα έχουν προβεί σε διαδικασίες δεσμεύσεων και αναγκαστικής είσπραξης. 

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε μακροσκελή ανακοίνωσή της, η αξιωματική αντιπολίτευση, «η συμφωνία Μπόμπολα – Σαββίδη, για την εξαγορά του 20% του MEGA, αποτελεί μια ακόμη συντονισμένη προσπάθεια των παραδοσιακών, αλλά και των νεότερων πυλώνων της διαπλοκής να ελέγξουν την ενημέρωση εις βάρος της Δημοκρατίας, του πλουραλισμού και των Ελλήνων πολιτών».  

Σκωπτική ήταν η απάντηση του Μαξίμου, πηγές του οποίου ανέφεραν «η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης έχουν πολύ άγχος και επιμένουν να καταλογίζουν στην κυβέρνηση ευθύνες για επιχειρηματικές συναλλαγές στο χώρο των ΜΜΕ. Σε λίγο θα μας πουν ότι υπάρχει και ανίερη συμμαχία της κυβέρνησης με τις τράπεζες και τις Ανεξάρτητες Αρχές για να ρίξουμε τον κ. Μητσοτάκη. Γελάει ο κόσμος». 

«Κυβερνητικές μεθοδεύσεις» διευκόλυνσης του Ιβάν Σαββίδη καταγγέλλει ο Ανδρέας Λοβέρδος, σημειώνοντας «ένα πρέπει να ξέρουν στην Κυβέρνηση: οι απροσχημάτιστες, απροκάλυπτες και περιφρονητικές για τον λαό και τους θεσμούς κινήσεις έχουν κατάληξη το φιάσκο. Και όχι μόνο αυτό».

 «Αλλαγή σκυτάλης στους αγαπημένους διαπλεκόμενους των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ο Μπόμπολας όπως προβλέψαμε, παρέδωσε στο Σαββίδη. Θα πληρώσει & τα χρέη του;» έγραψε στο Twitter ο Σταύρος Θεοδωράκης. 

Τις μετοχές αγόρασε, αποκτώντας το 20% του Mega o επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, όπως επιβεβαίωσε με διαδοχικές αναρτήσεις του στα social media, συνδέοντας το γεγονός με τον ΠΑΟΚ, ο γιός του επιχειρηματία. 

Σε μία ανάρτηση του στο Instagram, o Γιώργος Σαββίδης παραβάλλει την λέξη “MEGA” ανάμεσα στις λέξεις “PAOK” και “CLUB".

 

Σε άλλη, κάτω από μια φωτογραφία του επιχειρηματία γράφει «Στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη το 20% του Mega ... Και συνεχίζουμε». 

 

Μετά την πώληση του πακέτου μετοχών, η εταιρεία Πήγασος συμφερόντων Μπόμπολα περιόρισε την συμμετοχή της στο MEGA στο 13%​.