X

Ο διάλογος Τσίπρα – Μητσοτάκη μπροστά στις κάμερες

Συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου έχει ο πρόεδρος της ΝΔ. Τι είπαν μπροστά στις κάμερες.

Ant1news

Συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα έχει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ είχαν προηγηθεί οι επαφές του πρωθυπουργού με την Φώφη Γεννηματά και τον Δημήτρη Κουτσούμπα.

Με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός κλείνει τον κύκλο επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς, τους οποίους ενημερώνει για τις αποφάσεις του Eurogroup και τις εξελίξεις στο Κυπριακό ενόψει της διάσκεψης στην Ελβετία. 

«Στα κρίσιμα θέματα και όσον αφορά στην οικονομία αλλά και στα εθνικά θέματα είναι αυτονόητη θεσμική μου υποχρέωση να δίνω πληρέστατη ενημέρωση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις», είπε ο Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος τον κ. Μητσοτάκη. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «οι διαφωνίες και οι διαφορετικές προσεγγίσεις είναι φυσιολογικό να υπάρχουν αλλά νομίζω ότι αυτό δείχνει μια αίσθηση ότι πάρα τις διαφωνίες μας μπορούμε να έχουμε ένα επίπεδο πολιτικής επικοινωνίας και πολιτικού πολιτισμού».  

 

«Για το ζήτημα της οικονομίας και της εξέλιξης της διαπραγμάτευσης θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε στην βουλή και νομίζω ο λαός πρέπει να μάθει όλη την αλήθεια για το τι ακριβώς έγινε», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης στον σύντομο διάλογο που είχαν με τον πρωθυπουργό μπροστά στις κάμερες.

Και σημείωσε ότι «για τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, για το ζήτημα του Κυπριακού είμαι πάντα στην διάθεση της κυβέρνησης για οποιαδήποτε πρόσθετη ενημέρωση πέραν αυτών που ήδη γνωρίζουμε. Έχουμε εξελίξεις μπροστά μας, αν υπάρχουν όμως ζητήματα τα οποία πρέπει να τα γνωρίζω κατ’ ιδιαν είμαι έτοιμος να ακούσω»

«Οι σκέψεις και στρατηγικές της διαπραγμάτευσης πρέπει να περιφρουρούνται ιδίως όταν έχουν να κάνουν με εθνικά θέματα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. 

Πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρέλειψε να ρωτήσει τον κ. Μητσοτάκη για την πορεία της υγείας της Ντόρας Μπακογιάννη μετά την χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη πρόσφατα.