X

Στα χαρακώματα ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ μετά τις δηλώσεις Μητσοτάκη στο Politico

Πολιτική κόντρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με αφορμή μια αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στην κουλτούρα του μίσους.

Ant1news

Πολιτική κόντρα με κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ για ξέπλυμα της ΧΑ από τη ΝΔ προκάλεσαν τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη βία στην Ελλάδα στην εφημερίδα Politico.

Ακολούθησαν τα συγχαρητήρια της ΧΑ που δηλώνει δικαιωμένη και η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ που κατηγορεί τον Πρόεδρο της ΝΔ πως ψαρεύει στην ακροδεξιά για ψήφους.

ΧΑ: καταρρίπτονται οι θεωρίες περί βίας της ΧΑ

"Σε μια σαφέστατη ομολογία που καταρρίπτει πλήρως τις θεωρίες περί «ρατσιστικής βίας» της Χρυσής Αυγής, πάνω στις οποίες «πάτησε» η κλίκα Σαμαρά-Δένδια-Βορίδη και «λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων», για να στήσει την πρωτοφανή στα χρονικά σκευωρία κατά της Χρυσής Αυγής, προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο γνωστό περιοδικό «Politico»" σχολιάσε η Χρυσή Αυγή.

«Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί της Χρυσής Αυγής για τις απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη στην ιστοσελίδα Politico.eu, δείχνουν πως ο στόχος του επετεύχθη και μάλιστα πολύ άμεσα. Λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση των δηλώσεων του με τις οποίες ο επικεφαλής της ΝΔ ξέπλυνε τα εγκλήματα της Χ.Α. λέγοντας πως σήμερα “είναι σαν να μην υπάρχει” ενώ η δική της οργάνωσης είναι σε εξέλιξη, δημοσίευμα της ιστοσελίδας ethnikismos.net έσπευσε να του δώσει τα εύσημα εκθειάζοντας τον ισχυρισμό του πως “η βία προέρχεται σχεδόν αποκλειστικά από την Αριστερά τα τελευταία χρόνια”» γράφει σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου εκτοξεύοντας τα βέλη της προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κύκλοι της ΝΔ έσπευσαν να απαντήσουν μέσω του ΑΝΤ1. «Η Συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΧΑ είναι γνωστή. Έριξαν την Κυβέρνηση της ΝΔ και  συμφώνησαν στην αλλαγή του εκλογικού νόμου. Ο δε Πρόεδρος της Βουλής κ. Βούτσης έχει χαρακτηρίσει ευπρόσδεκτες τις ψήφους της ΧΑ» ανέφεραν χαρακτηριστικά, ενώ στον καυγά μπήκε, και Παύλος Πολάκης μέσω τουίτερ.

«Η προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να δημιουργήσει επικίνδυνους συνειρμούς, συνδέοντας ουσιαστικά τη δράση προβοκατόρικων οργανώσεων με το εργατικό – λαϊκό κίνημα, αφενός μεν ενισχύει το κλίμα καταστολής, αφετέρου δε υιοθετεί την επιχειρηματολογία της Χρυσής Αυγής, την εγκληματική δράση της οποίας αποσιωπά πλήρως» σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Δημοσκόπηση Πανεπιστημίου Μακεδονίας: ευρύ προβάδισμα της ΝΔ 

Με την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να ψάχνουν συνέχεια ευκαιρίες για αντιπαράθεση η τελευταία δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που πραγματοποιήθηκε μετά το Γιούρογκρουπ για τον ΣΚΑΙ δείχνει διεύρυνση της διαφοράς υπέρ της ΝΔ η οποία συγκεντρώνει το 33% έναντι 15% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα είναι το ΚΚΕ με 7,5 και ακολουθεί η ΧΑ με 7, Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6, στο 2,5% η Ενωση Κεντρώων, από 2 % συγκεντρώνουν Το Ποτάμι και οι ΑΝΕΛ, στο 1,5% η Λαική Ενότητα και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στο 1% η Πλεύση Ελευθερίας.  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα στο ερώτημα ποιός από τους δύο είναι καταλληλότερος για Πρωθυπουργός με τον Πρόεδρο της ΝΔ να συγκεντρώνει το 33% έναντι 16% του Αλέξη Τσίπρα . Όμως είναι χαρακτηριστικό ότι το 47,5% δεν θεωρεί κατάλληλο κανέναν από τους δύο.