X

Γεννηματά: η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν είναι άθροισμα πολέμαρχων

Με την φράση «ε, ναι, επιστρέψαμε!» η επικεφαλής της κάνει λόγο για «κίνημα λαού που μπορεί να τραβήξει μπροστά». Δείτε το νέο λογότυπο της ΔΗΣΥ.

Ant1news

Με την φράση «ε,ναι,λοιπόν, επιστρέψαμε!», ξεκίνησε την καταληκτική της ομιλία στο Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης η επικεφαλής της και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

«Είμαστε ενωμένοι και όλοι μαζί μπορούμε, με τη δέσμευση για σκληρή δουλειά», είναι το ηχηρό μήνυμα του Συνεδρίου, είπε και υπογράμμισε πως «η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν είναι άθροισμα πολέμαρχων, αλλά κίνημα λαού και ως τέτοιο μπορεί να υπάρξει και να τραβήξει μπροστά», επαναλαμβάνοντας την πρόταση για εθνική συνεννόηση, συνεννόηση των κομμάτων γύρω από μια εθνική γραμμή.

Η επικεφαλής της ΔΗΑΣΥ επιτέθηκε στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε ότι έδειξε ένα «πρωτοφανές δείγμα καθεστωτικής αντίληψης», όταν αναφερόμενος στις αποφάσεις του ΣτΕ έκανε λόγο για "θεσμικό εμπόδιο".

Η κ. Γεννηματά επεσήμανε ότι η ΔΗΣΥ δέχεται «επιθέσεις φιλίας» από παντού, διότι όλοι αναγνωρίζουν την άνοδο της, δηλώνοντας πάντως με έμφαση «μέρος της λύσης θα γίνουμε. Δεν πρόκειται, όμως, να γίνουμε συμπλήρωμα κανενός».

 

Μάλιστα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτή η «επίθεση σκανδαλολογίας» δεν γίνεται τυχαία, παράλληλα με το συνέδριο της ΔΗΣΥ, και ειδικότερα σε ότι αφορά τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, δήλωσε τα εξής: «Επιθέσεις στον πρωθυπουργό που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θωράκισε τη χώρα, δεν πιάνουν. Θα πάρουν την περιφρόνηση που τούς αξίζει, ματαιοπονούν».

Λίγη ώρα πριν απο την ομιλία της Φώφης Γεννηματά, παρουσιάστηκε το νέο σύμβολο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

 Σε ανακοίνωση για τα πεπραγμένα του Συνεδρίου, αναφέρεται ότι «περισσότεροι από 2.500 σύνεδροι ενέκριναν  στο σύνολό τους (με μία μόνο λευκή ψήφο) τις εισηγήσεις:

  • Των πολιτικών θέσεων 
  • Το Σχέδιο Ελλάδα
  • Τις αρχές οργανωτικής λειτουργίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης 
  • Το νέο σύμβολο - έμβλημα της.