X

Γαβρόγλου για Πανελλήνιες: Προαιρετικές οι μισές εξετάσεις

Νέες αντιδράσεις προκάλεσαν οι "αποκαλύψεις" του Υπουργού παιδείας για το σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια.

Ant1news

«Φωτιές», εντός και εκτός κυβέρνησης, έχει ανάψει ο νέος τρόπος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, την ώρα που ο υπουργός Παιδείας, συνεχίζει τις συναντήσεις του με εκπροσώπους των κομμάτων προκειμένου να τους ενημερώσει για το σχέδιο μεταρρυθμίσεων στο Λύκειο 

Ο κ. Γαβρόγλου μετά την συνάντηση του με την Νίκη Κεραμέως από την Νέα Δημοκρατία , ενημέρωσε για το περιεχόμενο του σχεδίου των αλλαγών σήμερα τους κυρίους  Σοφιανό, Δελλή και Ιωαννίδη από το ΚΚΕ και τον κ. Μαυρωτά από το Ποτάμι. 

Πριν τεθεί το σχέδιο σε δημόσια διαβούλευση , τα κόμματα ενημερώνονται για τις διπλές Κεντρικά Οργανωμένες εξετάσεις Ιανουαρίου  και Ιουνίου, που θα αντικαταστήσουν τις Πανελλαδικές και εκφράζουν τις ενστάσεις τους επισημαίνοντας ότι υπάρχουν πολλές ασάφειες .

Ο κ. Γαβρόγλου, χαρακτηρίζει προαιρετικές τις εξετάσεις του Ιανουαρίου και προτείνει αντί βάσεων τη θέσπιση βαθμολογικών ορίων για την εισαγωγή στις σχολές ή τα τμήματα. Έτσι  ξεκινά ένας νέος γύρος συζητήσεων με την εκπαιδευτική και πανεπιστημιακή κοινότητα. 

Διαφωνούμε με το σχέδιο είπε μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό ο κ. Σοφιανός, ενώ σε σημερινή δήλωσή της η Τομεάρχης παιδείας της ΝΔ κατηγορεί τον κ. Γαβρόγλου «ότι παίζει με το μέλλον και τις αγωνίες των μαθητών και των οικογενειών τους».

Από την πλευρά της, η νεολαία του ΚΚΕ, διάλεξε ένα ξεχωριστό τρόπο να σχολιάσει τις αλλαγές της κυβέρνησης για τον τρόπο εισαγωγής στα Πανεπιστήμια.