X

“Κλειδώνουν” οι όροι για την εκλογή του νέου αρχηγού της Κεντροαριστεράς

Συνεδριάζει εκ νέου η επιτροπή Αλιβιζάτου.  Στο επίκεντρο η διαδικασία της ψηφοφορίας μέσω διαδικτύου. Τι υποστηρίζει η Φώφη Γεννηματά.

Ant1news

Της Στεφανίας Μουερελάτου 

Συνεδριάζει εκ νέου την Τρίτη η επιτροπή Αλιβιζάτου προκειμένου να οριστικοποιήσει την διαδικασία της ψηφοφορίας μέσω διαδικτύου, για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΠΑΣΟΚ, η πλευρά της Φώφης Γεννηματά αναμένεται να ξεκαθαρίσει ότι δυνατότητα ψηφοφορίας μέσω διαδικτύου είναι εφικτή μόνο αφού θα έχει προηγηθεί αυτοπρόσωπη παρουσία του πολίτη, ο οποίος θα παραλάβει έναν μοναδικό κωδικό. Δικλείδα ασφαλείας απαραίτητη για την μυστικότητα της ψήφου αλλά και την ταυτοπροσωπία του ψηφοφόρου.

Επίσης, από την πλευρά της Φώφης Γεννηματά αναμένεται να ξεκαθαριστεί ότι όσοι ψηφίσουν στην διαδικασία εκλογής αρχηγού της Κεντροαριστεράς, θα αποτελέσουν ταυτόχρονα και το μητρώο του κόμματος. Η επισήμανση αυτή έρχεται να απορρίψει την πρόταση της επιτροπής Αλιβιζάτου να καταστραφούν τα αρχεία των εκλογέων μετά την ανάδειξη του αρχηγού.

Την ίδια ώρα, την Τετάρτη φαίνεται να τοποθετεί την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Επίσημα, μέχρι στιγμής υποψήφιοι επικεφαλής του νέου σχηματισμού είναι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Μανιάτης, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης, ενώ την ηγεσία του σχήματος πιθανόν να διεκδικήσει και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος.