X

Επισήμως υποψήφια για την ηγεσία της κεντροαριστεράς η Φώφη Γεννηματά

Η "νέα αλλαγή ξεκίνησε" τόνισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Υποψήφιος και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ant1news

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Την υποψηφιότητα της για την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα της κεντροαριστεράς κατέθεσε και επίσημα στο Νίκο Αλιβιζάτο η Φώφη Γεννηματά.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με δόγμα τη νέα Αλλαγή κατεβαίνει στην κούρσα διεκδίκησης της προεδρίας της κεντροαριστεράς.

«Κατέθεσα σήμερα την υποψηφιότητα μου. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη γιατί η πρωτοβουλία που πήρα για την ενότητα και την αναγέννηση της Δημοκρατικής παράταξης παίρνει σάρκα και οστά. Η μεγάλη κεντροαριστερά μπορεί να εγγυηθεί το τέλος της επιτροπείας και την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου», δήλωσε αμέσως μετά η Φώφη Γεννηματά.

 

Όπως είπε, «προτεραιότητες μας είναι η ανάπτυξη, οι δουλειές και η προστασία των αδύνατων. Η Νέα Αλλαγή ξεκίνησε και είναι στα χέρια των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων. Κατέθεσα μαζί και Χίλιες αγωνίες και προσδοκίες νέων ανθρώπων που γεννήθηκαν μετά το 81. Και μια δική μου δέσμευση. Να αγωνιστώ μαζί τους, για μια Ελλάδα με ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ στις δυνάμεις της, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Είμαι αισιόδοξη, όλοι μαζί μπορούμε».

 

Σήμερα δημοσιοποίησε την υποψηφιότητα του και ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης.

Στην πολιτική του διακήρυξη οραματίζεται μια παράταξη που θα σέβεται τους θεσμούς, θα μπολιάσει με σύγχρονες ιδέες και νέο ήθος την πολιτική πραγματικότητα, θα συγκρουστεί με το πελατειακό κράτος και θα αγωνιστεί για τη δημιουργία νέων και πολλών ευκαιριών για όλους.