X

“Κόλλησε” η εξ αποστάσεως ψηφοφορία για την Κεντροαριστερά

Το αδιάβλητο της ψηφοφορίας αναδεικνύεται σε υπ’  αριθμόν ένα σημείο τριβής των επιτελείων.

Ant1news


Της Στεφανίας Μουρελάτου

"Κολλημένη" φαίνεται ότι είναι η διαδικασία της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας αναδεικνυόμενη σε υπ’  αριθμόν ένα σημείο τριβής των επιτελείων. Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, που έχει ανταποκριθεί θετικά στην πρόσκληση ενδιαφέροντος, η Vodafone, δεν ήταν έτοιμη να παρουσιάσει αν και υπό ποιες προϋποθέσεις μπορεί να γίνει αδιάβλητη ψηφοφορία από το διαδίκτυο.

Στην αποψινή συνεδρίαση της επιτροπής Αλιβιζάτου, ο καθηγητής εξουσιοδοτήθηκε να διαχωρίσει την εξ αποστάσεως ψηφοφορία από το online σύστημα, που θα βρίσκεται σε κάθε εκλογικό τμήμα προκειμένου να μην καθυστερήσει η προετοιμασία της εταιρείας Vodafone και στις 5 Νοεμβρίου να ανοίξουν οι κάλπες κανονικά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ant1-news, στην συνεδρίαση κλήθηκε ο κ. Δρυμιώτης, πρώην επικεφαλής της εταιρείας πληροφορικής Singular logic, που διεξάγει τις εθνικές εκλογές. Ο "πατριάρχης" της πληροφορικής, όπως θεωρείται ο κ. Δρυμιώτης, δεν έκρυψε τις επιφυλάξεις του για την εξ αποστάσεως ψηφοφορία και δεν απέκλεισε όταν ρωτήθηκε σχετικά, να ψηφίσει μέσω της ειδικής εφαρμογής τρίτο πρόσωπο από αυτό που θα φαίνεται πχ στην πιστωτική κάρτα. Σημείο που εγείρει το κίνδυνο να μην διασφαλίζεται η ταυτοπροσωπεία.

Στην αποψινή συνεδρίαση κλείδωσαν δύο debate με όλους τους υποψήφιους προέδρους στον πρώτο γύρο και ένα debate με τους δύο που θα κονταροχτυπηθούν στο δεύτερο γύρο.

Κατά πληροφορίες αποφασίστηκε να στηθούν εκλογικά τμήματα οπωσδήποτε στους Καλλικρατικούς δήμους δηλαδή 800-1000 κάλπες.

Η επιτροπή Αλιβιζάτου συνεδριάζει ξανά την επόμενη Τετάρτη.