X

Κουτσούμπας: με σφαγή των εργαζομένων το Grinvest του Τσίπρα

Τσίπρας και Μητσοτάκης «τσακώνονται για το ποιος θα φέρει και θα σταθεροποιήσει την καπιταλιστική ανάπτυξη», τόνισε ο ΓΓ του ΚΚΕ.

Ant1news



Το μέλλον που επιφυλάσσει ο Αλέξης Τσίπρας στους εργαζόμενους είναι η διαιώνιση της πολιτικής των μνημονίων, εκτίμησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην 82η ΔΕΘ.

Όπως εξήγησε «το λεγόμενο Grinvest του κ. Τσίπρα, θα έρθει με τη σφαγή των εργαζομένων, με τη φθηνή εργατική δύναμη, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την αφαίμαξη του λαού και τις φοροελαφρύνσεις στο μεγάλο κεφάλαιο.

Ο κ. Κουτσούμπας προέβλεψε πως ο κύκλος της κρίσης στην Ελλάδα δεν θα κλείσει σύντομα.

«Κάποιοι κλάδοι θα βγουν γρηγορότερα, άλλοι θα συνεχίσουν να έχουν κρίση. Όλα αυτά που έφερε στους εργαζόμενους η καπιταλιστική κρίση θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν. Αυτά θα διορθωθούν πρακτικά αν καταργηθούν οι 800 αντιλαϊκοί νόμοι, αν αυξηθούν μισθοί και συντάξεις, αν επανέλθουν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας» είπε ο ΓΓ του ΚΚΕ.

Πρόσθεσε πως η καπιταλιστική κρίση για τις επιχειρήσεις θα σταματήσει αν μεγαλώσει η κερδοφορία τους. «Αυτό όμως δεν έχει να κάνει με το συμφέρον του λαού, δεν λύνονται έτσι το πρόβλημα της ανεργίας», σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας. .

Μάλιστα, όπως προέβλεψε, λόγω των αντιθέσεων μέσα στην κρίση, δεν αποκλείεται η βύθιση της ελληνικής οικονομίας και η χειροτέρευση των πραγμάτων.

 

Σχολιάζοντας, εξάλλου, δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Κυρίτση, ότι ο φυσικός σύμμαχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι το ΚΚΕ, τόνισε πως: "Ο κ. Κυρίτσης έχει χάσει επεισόδια. Είμαστε η μέρα με τη νύχτα. Ο ΣΥΡΙΖΑ από ένα μικρό οπορτουνιστικό και τυχοδιωκτικό κόμμα μετατράπηκε σε ένα κλασικό, αστικό, σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, παίρνοντας τα χειρότερα στοιχεία του ΠΑΣΟΚ".

Ο κ. Κουτσούμπας εξαπέλυσε επίθεση και στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος, όπως είπε, τσακώνεται μπροστά στα κανάλια με τον κ. Τσίπρα αλλά είναι ομοϊδεάτες. «Τσακώνονται για το ποιος θα φέρει και θα σταθεροποιήσει την καπιταλιστική ανάπτυξη», είπε χαρακτηριστικά.

Για την οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό, ο ΓΓ του ΚΚΕ ανέφερε: «Έχουν θράσος οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Υπουργός θα πρέπει να απαντήσει γιατί έδωσε τα πιστοποιητικά ενώ αυτό το σαπάκι ήταν γεμάτο μαζούτ, να απαντήσει γιατί ανανέωνε συνέχεια την άδεια του. Πρέπει να απαιτούμε να αποδίδονται οι ευθύνες. Αυτό που έγινε στη Σαλαμίνα είναι έγκλημα και οι πολιτικές ευθύνες είναι τεράστιες".

 

Αναφερόμενος, τέλος, στην Eldorado Gold δήλωσε: "Εμείς αντιμετωπίζουμε κάθε επένδυση με τα εξής κριτήρια: μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, μέτρα υγειονομικά και ασφάλειας, μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος. Όλα αυτά, με καπιταλιστική ανάπτυξη δεν γίνονται. Η επιχείρηση αυτή πρέπει να είναι κοινωνικοποιημένη».

«Κανείς δεν λέει οι εργαζόμενοι να χάσουν τη δουλειά τους, ούτε να μολυνθεί το περιβάλλον", συμπλήρωσε, αναφέροντας ότι και οι δύο πλευρές έχουν δίκιο. 

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα  ο χρυσός είναι εξαιρετικά πολύτιμο μέταλλο, αναβαθμίζει τη θέση της χώρας και πρέπει να το αξιοποιεί αυτό ο λαός, όπως και την εξόρυξη ορυκτών μεταλλευμάτων. Ωστόσο, αυτό πρέπει να γίνεται με τήρηση όλων των περιβαλλοντικών κριτηρίων, τα οποία «θα ικανοποιηθούν μόνο από μία εργατική λαϊκή εξουσία».