X

Γεννηματά: η Ελλάδα χρειάζεται μια ισχυρή Κεντροαριστερά

Επίθεση στην κυβέρνηση και στη ΝΔ εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.  Τι λέει για την μόλυνση στο Σαρωνικό. Την Τρίτη αξιολόγηση και την οικονομία.

Ant1news

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και τη ΝΔ εξαπέλυσε από το βήμα της βουλής η Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας ότι “η Ελλάδα χρειάζεται προοδευτικές πολιτικές με μια ισχυρή Κεντροαριστερά που μπορεί να επιβάλλει την εθνική συνεννόηση, η λύση είναι η αλλαγή πολιτικής όχι όμως με συντηρητική παλινόρθωση”. 

Στο πλαίσιο συζήτησης επερώτησης βουλευτών της ΔΗΣΥ για τις περικοπές στις συντάξεις, η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι δεν μπορούν να ξεχαστούν τα πεπραγμένα της πενταετίας 2004-2009 της ΝΔ και ότι  ο κ Μητσοτάκης από την ΔΕΘ δεν έκανε καμία αυτοκριτική για όλα αυτά, αντίθετα επιμένει συντηρητικά, ενισχύοντας τις ανισότητες.

“Εμείς δεν αντιμετωπίζουμε τις κοινωνικές ανισότητες ως περίπου «φυσικό φαινόμενο και δεν βολευόμαστε να ζήσουμε με αυτές, σαν να μη συμβαίνει τίποτα”, είπε. 

Ιδιαίτερα επικριτική ήταν και απέναντι στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε ότι “σκοτώνει” τις συντάξεις και την εργασία, καταδικάζοντας μια κοινωνία στη φτώχεια και τους νέους στη μετανάστευση. 

Αναφερόμενη στη μόλυνση του Σαρωνικού και τους κυβερνητικούς χειρισμούς, η επικεφαλής της ΔΗΣΥ μίλησε για μαύρη κηλίδα στη χώρα και πρόσθεσε ότι για τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς του δεν υπάρχει η έννοια της πολιτικής ευθιξίας. 

“Δεν περιμέναμε από τον άφαντο πρωθυπουργό στις πυρκαγιές να πράξει κάτι αποτελεσματικότερο για το θέμα της οικολογικής καταστροφής, η καταδίκη θα είναι αμείλικτη και ήδη η ανικανότητα της κυβέρνησης μετρήθηκε και από τους πολίτες”, είπε.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και σε θέματα οικονομίας, σημειώνοντας ενόψει της γ’ αξιολόγησης για διατήρηση της αβεβαιότητας με χαριστικές τροπολογίες και ρουσφέτια υπουργών με αποτέλεσμα να ετοιμάζονται για νέα μέτρα το 2018, όπως διέρρευσε ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών.

Σε ότι αφορά στις επενδύσεις, είπε ότι απλά ποτέ δεν πρόκειται να υπάρξουν, καθώς με αυτή τη φορολόγηση και με αυτό το σύστημα εισφορών καταδικάζεται ωμά και ξεκάθαρα μια ολόκληρη κοινωνία στη φτώχεια και στην παρανομία της φοροδιαφυγής.