X

Στον “αέρα” η εκλογή αρχηγού της Κεντροαριστεράς

«Βόμβα» της τελευταίας στιγμής για τους υποψηφίους και το μέλλον της κεντροαριστεράς. Τι λένε συνεργάτες της Γεννηματά και ο Θεοδωράκης.

Ant1news

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Ψυχρολουσία επιφύλαξε η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση ενδιαφέροντος της επιτροπής Αλιβιζάτου.

Η εταιρεία ζητά το ποσό των 900.000 ευρώ για να διεξάγει την on line ψηφοφορία με κάλπη, ποσό δυσθεώρητο για τα οικονομικά δεδομένα της Κεντροαριστεράς, και δείχνει να μην προλαβαίνει τις ημερομηνίες εκλογής για 5 και 12 Νοεμβρίου.

Αντιθέτως προτείνει οι εκλογές στην κεντροαριστερά να γίνουν τον Φεβρουάριο.

Η οικονομική προσφορά της εταιρείας:

 

Τι λένε συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά

Συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά τόνιζαν ότι αφενός η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας επιβεβαίωσε την ανησυχία του ΠΑΣΟΚ ότι δεν συντρέχουν εγγυήσεις για την εξ αποστάσεως ψηφοφορία και αφετέρου διερωτώνται γιατί στην περίπτωση των εσωκομματικών εκλογών στη ΝΔ χρειάστηκαν είκοσι μέρες να στήσουν on line σύστημα στις κάλπες, στην περίπτωση της Κεντροαριστεράς θέλει τόσους μήνες. 

Να ληφθούν αποφάσεις σε συνάντηση των υποψήφιων προέδρων υπό το Νίκο Αλιβιζάτο προκρίνει ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Θεοδωράκης: Να προχωρήσουμε

Να προχωρήσουμε, δηλώνει ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, μετά την εμπλοκή που προέκυψε στις εκλογές για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς από την πρόταση της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας.

«O δρόμος για το νέο προοδευτικό Κίνημα έχει ήδη χαραχθεί. Οποιεσδήποτε καθυστερήσεις, ατέλειες, τεχνικές δυσκολίες δεν αναιρούν τη μεγάλη μας απόφαση. Αντιθέτως, αν τις χειριστούμε με προσοχή και ενότητα μπορούμε σύντομα να εξασφαλίσουμε στους πολίτες μία ανοιχτή, σύγχρονη και ταυτοχρόνως αδιάβλητη διαδικασία που όμοιά της δεν έχει υπάρξει στη χώρα μας» τονίζει, σε ανακοίνωσή του, ο κ. Θεοδωράκης.

Επίσης, ο επικεφαλής του Ποταμιού εξέφρασε τη στήριξή του στις προσπάθειες του καθηγητή Νίκου Κ. Αλιβιζάτου και των στελεχών που έχει επιλέξει για την επίλυση όλων των εκκρεμών ζητημάτων. «Περιμένουμε τις προτάσεις όλων όσοι μπορούν να αναλάβουν -και να εγγυηθούν- το έργο της ηλεκτρονικής διασύνδεσης των εκλογικών τμημάτων και την εξ αποστάσεως ηλεκτρονική ψηφοφορία. Και σύντομα, όταν έρθει η ώρα, θα είμαστε σε θέση, όλοι οι υποψήφιοι, να υιοθετήσουμε την τεχνικά αρτιότερη λύση που θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός ισχυρού ενιαίου φορέα» επισήμανε.