X

Η επόμενη μέρα μετά τη “βόμβα” στην κεντροαριστερά

Οι πρώτες κινήσεις των υποψηφίων, μετά τη «βόμβα» από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, που απειλεί να τινάξει στον αέρα τη διαδικασία εκλογής αρχηγού.

Ant1news

Απαντήσεις από δύο άλλες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας της χώρας περιμένουν οι υποψήφιοι για την προεδρία της Κεντροαριστεράς, μετά τη χθεσινή «βόμβα» που έσκασε, όταν η πρώτη εταιρεία στην οποία είχαν απευθυνθεί για να της ανατεθεί η διαδικασία ηλεκτρονικής ψηφοφορίας εξ αποστάσεως, ζήτησε το ποσό των 900.000 ευρώ (συν ΦΠΑ) και χρόνο προετοιμασίας τεσσάρων μηνών, για την ηλεκτρονική διασύνδεση των συμβατικών καλπών μεταξύ τους.

Με άλλα λόγια, σύμφωνα με την πρόταση της εταιρείας, οι εκλογές που είναι προγραμματισμένες για την 5η Νοεμβρίου, θα πρέπει να μετατεθούν στις 4 Φεβρουρίου 2018.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, ο επικεφαλής της αρμόδιας Επιτροπής Νίκος Αλεβιζάτος, απέστειλε νέο αίτημα για προσφορές στις άλλες δύο εταιρείες, με τις απαντήσεις να αναμένονται έως σήμερα το βράδυ. Αυτό που στην ουσία θα πρέπει να απαντήσουν οι εταιρείες είναι το αν θα αναληφθεί από πλευράς τους η ηλεκτρονική διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων, κατά τις προκαθορισμένες ημερομηνίες, δηλαδή στις 5 και 12 Νοεμβρίου και με ποιους οικονομικούς όρους.

Μετά τις απαντήσεις των εταιρειών, οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν για τις εν λόγω προσφορές και θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για την επόμενη μέρα στη διαδικασία εκλογής αρχηγού της Κεντροαριστεράς.

Αντιδράσεις υπήρξαν από σειρά υποψηφίων, με τους συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά να μιλούν για επιβεβαίωση της ανησυχίας του ΠΑΣΟΚ ότι δεν συντρέχουν εγγυήσεις για την εξ αποστάσεως ψηφοφορία και αφετέρου διερωτώνται γιατί στην περίπτωση των εσωκομματικών εκλογών στη ΝΔ χρειάστηκαν είκοσι μέρες να στήσουν on line σύστημα στις κάλπες, στην περίπτωση της Κεντροαριστεράς θέλει τόσους μήνες.

Να ληφθούν αποφάσεις σε συνάντηση των υποψήφιων προέδρων υπό το Νίκο Αλιβιζάτο προκρίνει ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Να προχωρήσουμε, δήλωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.