X

Στον… “αέρα” οι εκλογές στην Κεντροαριστερά

Έκτακτη σύσκεψη με τους υποψήφιους προέδρους συγκαλεί ο Νίκος Αλιβιζάτος. Οι κάλπες δεν πρόκειται να στηθούν νωρίτερα από τις αρχές Δεκεμβρίου.

Ant1news



Της Στεφανίας Μουρελάτου

Σε συνάντηση όλων των υποψήφιων προέδρων με τον Νίκο Αλιβιζάτο την επόμενη εβδομάδα, Τετάρτη ή Πέμπτη, θα επιχειρηθεί να αρθεί το αδιέξοδο στην εκλογική διαδικασία.

Ο Νίκος Αλιβιζάτος έστειλε επιστολή στους 10 υποψηφίους ενημερώνοντάς τους ότι η μια από τις δυο εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, που απομένουν και στις οποίες απευθύνθηκε, δεν προτίθεται να αναλάβει την διαδικασία, ενώ η έτερη προϋπολογίζει κόστος ύψους 300.000 ευρώ και δεν αναλαμβάνει το λογισμικό, το οποίο θα πρέπει να αναζητηθεί άλλη εταιρεία να το παρέχει.

Κάλπες δεν πρόκειται να στηθούν στις 5 Νοεμβρίου αλλά το νωρίτερο στις αρχές Δεκεμβρίου. Η λεγόμενη e-ψήφος δηλαδή η ψηφοφορία από το κινητό και τον υπολογιστή στο σπίτι είναι απίθανο να διεξαχθεί, παρά μόνο μέσω του συστήματος ZEUS, με το οποίο έγιναν εκλογές πρυτάνεων.  Και τούτο διότι είναι η μοναδική αξιόπιστη διαθέσιμη πλατφόρμα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, η οποία σημειωτέον λειτουργεί με προεγγραφή όσων θέλουν να ψηφίσουν ηλεκτρονικά και δεν θα είναι ανοικτή στον οποιονδήποτε ανά πάσα στιγμή.

 

 

Την εκτίμηση ότι θα ξεπεραστουν όλα τα προβλήματα εξέφρασε ο Σταυρος Θεοδωράκης ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου διαμήνυσε στην επιτροπή Αλιβιζάτου ότι ή θα λύσει όλα τα θέματα της εκλογικής διαδικασίας ή θα συναποφασίσει και με αυτόν ως επικεφαλής κόμματος της Συμπαράταξης .