X

Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε το μαύρο από τον Σαρωνικό και οι ΑΝΕΛ το κόκκινο από τη ρουλέτα

Πυρά και για τα περί «καθαρής εξόδου» από το μνημόνιο. Τι είπε για την ανάπτυξη.

Ant1news

Με τη φράση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη "λησμόνησαν οι άφρονες πως υπάρχει λαός σε αυτή τη χώρα", ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπέλυσε από την συνεδρίασης των τομεαρχών της ΝΔ ολομέτωπη επίθεση στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κάλεσε τα στελέχη του κόμματος να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, ώστε η γαλάζια κυβερνητική πρόταση να φθάσει κάθε πολίτη, επισημαίνοντας ότι η εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά το μέσο που θα δώσει απαντήσεις και λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας.

Συνεχίζοντας την έντονη αντιπαράθεση της Δευτέρας στην Βουλή για τον Πάνο Καμμένο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που είχε εγκαλέσει τον Αλέξη Τσίπρα ως όμηρο του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο Πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι «το κυβερνητικό οικοσύστημα εξελέγη με το ψέμα και προσπαθεί με το ψέμα να κρατηθεί στην εξουσία. Ο κ. Τσίπρας υποκύπτει στον κ. Καμμένο και στα σκάνδαλά του και τον κ. Κουρουμπλή με τα λάθη του… Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε το μαύρο από το Σαρωνικό και οι ΑΝΕΛ το κόκκινο από τη ρουλέτα. Ο κ. Τσίπρας είναι απών από όσα γίνονται στο Σαρωνικό. Από εδώ και στο εξής θα πάνε μαζί μέχρι το τέλος τους. Χωρίς τη δική μας συμπαράσταση».

 

Επιχειρώντας να αποδομήσει το αφήγημα του Μαξίμου για έξοδο από τα μνημόνια, υπογράμμισε «αν δεν είχε εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ ,θα είχαμε βγει ήδη από τα μνημόνια. Η λεγόμενη καθαρή έξοδος είναι οφθαλμαπάτη. Αυτό που αποφεύγει να πει η κυβέρνηση είναι πως έχει δεσμεύσει τη χώρα σε πρόσθετα μέτρα μετά το 2018. Δημιουργούν εικονική πραγματικότητα. Έχουν υπογράψει μειώσεις μισθών και συντάξεων. Μείωση του αφορολόγητου. Έχουμε δεσμεύσει τη χώρα σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα. Η κυβέρνηση ξέρει πως όσα λέει δεν πείθουν κανένα. Εμείς δε θα τους ακολουθήσουμε στο παιχνίδι την πόλωση. Έχουν έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα. Τα μέτρα έχουν υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

 

«Η ανάπτυξη είναι ασθενική. Η υστέρηση στα έσοδα είναι μεγάλη. Οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο. Μεγάλα επενδυτικά κεφάλαια αποχωρούν αγανακτισμένα από τη χώρα. Τα μόνα έσοδα που πάνε καλά είναι αυτά από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς. Αυτοί που εξελέγησαν με σύνθημα τη σεισάχθεια έχουν ποντάρει τα πάντα στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς. Οι πολίτες βλέπουν τη ζωή τους να γίνεται ασφυκτική. Εμείς αυτούς τους πολίτες εκφράζουμε», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης».