X

Με παραίτηση απειλεί ο Βασίλης Λεβέντης

Αξιώνει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναπέμψει το νομοσχέδιο για την αλλαγή της ταυτότητας φύλου. Η απάντηση Παυλόπουλου στην επιστολή Λεβέντη.

Ant1news

Ειλημμένη είναι για τον Βασίλη Λεβέντη η απόφαση να παραιτηθεί από βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων σε περίπτωση που δεν αναπεμφθεί το νομοσχέδιο για την αλλαγή ταυτότητας φύλου από τα 15 χρόνια

«Εγώ ό,τι λέω δεν το αλλάζω» διεμήνυσε, για να συμπληρώσει πως «στην Ελλάδα πρέπει κάποιος να θυσιαστεί για να ταρακουνηθεί αυτό το τέλμα. Ας χαίρονται τους μισθούς τους, αλλά θα κυκλοφορώ κι εγώ και θα κάνω λαϊκές συγκεντρώσεις και θα τους ξεφτιλίζω όλους». Θέλοντας να πείσει πως εννοεί κάθε λέξη όσων λέει, ανέφερε πως ο ίδιος είναι ...“σκυλοντόγκ”.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε αηδιασμένος από το κλίμα που επικρατεί στη Βουλή και για άλλη μια φορά εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του επειδή δεν εισακούονται οι προτάσεις του. «Έχω μια ευκαιρία να τα τινάξω όλα στον αέρα, η μπάνκα να τιναχθεί στον αέρα. Δεν είμαι και αρχομανής, έχω κουραστεί κιόλας λίγο», είπε και εξέφρασε τη διαφωνία του με το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε την περασμένη Τρίτη από τη Βουλή.

 

«Ήρθε ποτέ τέτοιο νομοσχέδιο στην Ελληνική Βουλή, αντίθετο με την κοινωνική πλειοψηφία εντελώς; Δεν είμαστε αντίθετοι να προστατευθούν τα δικαιώματα, κάνεις συνομιλία, και η Εκκλησία. Εδώ έχει λόγο ένας αθλητικός σύλλογος και δεν έχει η Εκκλησία;», αναρωτήθηκε και εκτίμησε ότι θα στηθούν κάλπες μέχρι τον Μάρτιο.

«Δύο χρόνια παλεύω για κάποια πράγματα, να μειωθεί ο μισθός και ο αριθμός των βουλευτών, οι αποσπασμένοι, οι μετακλητοί και με γράφουν εκεί που δεν έχει μελάνι. Να βγει το συμπέρασμα ότι παίρνω τον μισθό μου; Αυτό το συμπέρασμα βγαίνει. Αν κάνω πίσω, θα βγει το συμπέρασμα στην Ελλάδα ότι κάθομαι για τον μισθό μου, αυτό κάνει η Χρυσή Αυγή, ενώ έλεγε “θα πελεκάει”, παίρνει τον μισθουλάκο», είπε, ενώ στην επισήμανση ότι πάλεψε πολλά χρόνια για να μπει στη Βουλή, δήλωσε βέβαιος ότι θα τα καταφέρει και πάλι.

 

Η απάντηση Παυλόπουλου στην επιστολή Λεβέντη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος απέστειλε απαντητική επιστολή προς τον Πρόεδρο της Κ.Ο. της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, στην οποία αναφέρει ότι θα λάβει υπόψη του την επιστολή του, ως οφείλει θεσμικώς, πάντοτε όμως εντός του κανονιστικού πλαισίου, που οριοθετεί το Σύνταγμα ως προς την άσκηση των εν γένει αρμοδιοτήτων του.

Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Λεβέντης με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζήτησε από τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο να μην υπογράψει και να μην κυρώσει το νόμο που ψήφισε η Βουλή για την αλλαγή φύλου από τα 15 έτη, αλλά να τον επιστρέψει στην Βουλή, προς πληρέστερη μελέτη και διαβούλευση.

Ειδικότερα, η επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον κ. Βασίλη Λεβέντη αναφέρει τα εξής:

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Απαντώντας στην από 11.10.2017 επιστολή σας, σας ενημερώνω ότι θα την λάβω, ως οφείλω θεσμικώς, υπόψη μου κατά την άσκηση της συγκεκριμένης αρμοδιότητάς μου, πάντοτε όμως εντός του κανονιστικού πλαισίου που οριοθετεί το Σύνταγμα ως προς την άσκηση των εν γένει αρμοδιοτήτων μου.

Με εκτίμηση
Προκόπιος Παυλόπουλος».

 

Ένωση Κεντρώων: Αν ο κ. Παυλόπουλος υπογράψει το νόμο θα έχει χάσει την ευκαιρία να γίνει φύλακας της αξιοπρέπειας

«Αν ο κ. Παυλόπουλος υπογράψει το νόμο για την αλλαγή της ταυτότητας φύλου θα έχει δυστυχώς χάσει την ευκαιρία να γίνει φύλακας της αξιοπρέπειας, των χρηστών ηθών και της συνοχής της κοινωνίας» υποστηρίζει η Ένωση Κεντρώων, σχολιάζοντας, την απάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας και επισημαίνει ότι «οι στιγμές είναι ιστορικές».

Η Ένωση Κεντρώων δηλώνει, επίσης, ότι «εμείς δε ζητούμε να καταργηθεί ο νόμος, ζητούμε να επιστρέψει στη Βουλή προς διόρθωση και διαβούλευση. Σεβόμαστε απολύτως το δικαίωμα των ατόμων που αφορά ο νόμος, η Ελλάδα όμως έχει μια συγκεκριμένη διαδρομή και δεν μπορεί η κυβέρνηση να παρουσιάζει την επίσημη εκκλησία της Ελλάδας, ως φανατική, οπισθοδρομική, ομοφοβική, και απροσάρμοστη. Προσπαθούμε αποσοβήσουμε την ύστατη ώρα, εθνικό διχασμό. Ελπίζουμε, ότι ο κ. Παυλόπουλος βλέπει τους ως άνω αναφερόμενους κινδύνους και θα σεβαστεί τη θέληση της τεράστιας πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Εις αυτό τον τόπο ο καθένας γράφει την ιστορία του και ότι γράφεται στην ιστορία παρά πολύ δύσκολα σβήνει μετέπειτα».

Τέλος, στην ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων ενημερώνει ότι την απάντηση για όλα τα ζητήματα θα την δώσει o κ. Λεβέντης την προσεχή Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη.

 

Μεγαλοοικονόμου: να παραιτηθεί ο κ. Λεβέντης για να επιστρέψουν οι βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν

Την παραίτηση του Βασίλη Λεβέντη ώστε να ανοίξει ο δρόμος επιστροφής της στην Ένωση Κεντρώων, ζήτησε η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου.

«Εάν η δήλωση του κ. Λεβέντη έχει σοβαρότητα, οφείλει να παραιτηθεί προ Δευτέρας. Αμέσως θα πρέπει να συγκληθεί η Κ.Ο. για την εκλογή νέου προέδρου και χάριν ενότητας του κόμματος να επιστρέψουν οι βουλευτές που έχουν ανεξαρτητοποιηθεί», αναφέρει σε γραπτή της δήλωση η ανεξάρτητη βουλευτής που κάθισε στα βουλευτικά έδρανα με τη σημαία της Ένωσης Κεντρώων.

Σύμφωνα με την ίδια ο νέος πρόεδρος θα είναι μεταβατικός, με εντολή σύγκλισης συνεδρίου.