X

Γεννηματά: Εγγύηση για την επιτυχία η στήριξη των πολιτών

Θετικά σχολίασε την παρέμβαση Σημίτη για τη δημιουργία του νέου ενιαίου κομματικού φορέα στον προοδευτικό χώρο. Τι λένε Γιάννης Μανιάτης και Γιώργος Καμίνης.

Ant1news

Θετικά σχολίασε η Φώφη Γεννηματά την παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη για τη δημιουργία του νέου ενιαίου κομματικού φορέα στον προοδευτικό χώρο και για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε.

«Η παρέμβαση του Κώστα Σημίτη αποτελεί σταθερή στήριξη της προσπάθειας μας για την ενότητα, τη διεύρυνση και την ανανέωση του χώρου μας. Και δικαιώνει τη βαθιά μας πίστη μας ότι η μαζική συμμετοχή των πολιτών για την εκλογή του επικεφαλής, αποτελεί την εγγύηση και την προωθητική δύναμη για την επιτυχία του εγχειρήματος, τη δημιουργία του νέου, μεγάλου και ενιαίου φορέα της δημοκρατικής προοδευτικής Παράταξης» τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υποψήφια για την ηγεσία σε ομιλία της, το βράδυ του Σαββάτου στην Καλλιθέα.

Η κα Γεννηματά πρόσθεσε πως όταν το 2015 ανέλαβε την προεδρία του ΠΑΣΟΚ σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία πολλοί αμφισβητούσαν ότι θα έμπαινε στη Βουλή. «Πίστευαν ότι έσβησε ο χώρος, έκλεισε ο ιστορικός μας κύκλος. Και όμως είμαστε εδώ, είμαστε πιο δυνατοί!», υπογράμμισε.

«Η μεγάλη δημοκρατική προοδευτική Παράταξη γίνεται και πάλι πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Η παρουσία σας, η φωνή σας, τα συνθήματά σας, τα χαμόγελά σας η στήριξή σας εδώ στην Καλλιθέα, είναι η εγγύηση της επιτυχίας μας», κατέληξε.

 

Μανιάτης: νέα παράταξη χωρίς νέα ηγεσία δεν γίνεται

Ο πρώην Υπουργός, βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς, Γιάννης Μανιάτης, τονίζει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «νέα παράταξη, χωρίς νέα ηγεσία δεν γίνεται. Χωρίς νέες αντιλήψεις δεν γίνεται», ενώ ισχυρίζεται ότι «το νέο κόμμα χρειάζεται νέα ηγεσία».

Δηλώνει ότι είναι απέναντι τόσο στον «αγοραίο νεοφιλελευθερισμό» του Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και τον «δημαγωγικό κρατικισμό» του Αλέξη Τσίπρα.

 

Καμίνης: ο νέος φορέας δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ

«Θα πρέπει να καταστεί εξαρχής σαφές: θα πάμε συμφωνημένα για ένα ενιαίο και συνεκτικό πολιτικό κόμμα και όχι για μια ομοσπονδία κομμάτων, έναν συνασπισμό», τονίζει ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Γιώργος Καμίνης, με συνέντευξή του στο “Βήμα”.

Ο κ. Καμίνης επισημαίνει ότι «ο νέος φορέας δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ , γιατί φιλοδοξεί να είναι το αύριο και όχι το χθες». Για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι «έχει χάσει την αριστερή ψυχή του», ενώ για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι «κάθε σενάριο αυτοδυναμίας της μοιάζει εφιαλτικό».