X

Θεοδωράκης: μπορώ να είμαι και στρατιώτης και στρατηγός

Όλοι μαζί, ενωμένοι θα γράψουμε μια νέα ιστορία, τόνισε ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Ant1news

"Οι συντηρητικοί μαζί και οι λαϊκιστές θέλουν μια χώρα περιορισμένης εμβέλειας που θα ασχολείται και θα τρώγεται με τα μικρά. Εγώ πάλι θέλω μια χώρα δυνατή, ανοιχτή, πλούσια, πρωτοπόρα στην περιοχή της και πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη. Και μαζί μου συμφωνούν εκατοντάδες χιλιάδες κεντροαριστεροί, σοσιαλδημοκράτες, φιλελεύθεροι, οικολόγοι, κεντρώοι. Όλους αυτούς που τους καλώ να ψηφίσουν στις 12 Νοεμβρίου, στις εκλογές για την ανάδειξη ηγέτη στο νέο κόμμα μας» επεσήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τόνισε μάλιστα ότι «όλοι μαζί, ενωμένοι θα γράψουμε μια νέα ιστορία. Δεν θα είναι μια πρόσθεση. Θα είναι ένας πολλαπλασιασμός που θα παράγει ένα εντελώς νέο κόμμα". 

Ερωτώμενος γιατί οι ψηφοφόροι να τον επιλέξουν για αρχηγό του νέου φορέα ανέφερε ότι «η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί από ανθρώπους που αντιλαμβάνονται το επείγον των προβλημάτων, ανθρώπους που έχουν δουλέψει πολύ στη ζωή τους» ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «ο κόσμος δεν θέλει πια γενικόλογες υποσχέσεις και λόγια του αέρα αλλά τολμηρές, προοδευτικές λύσεις».  Όπως ανέφερε ο ίδιος έχει ήδη δώσει στη δημοσιότητα 21 συγκεκριμένες προτάσεις που απαντούν στα μεγάλα προβλήματα της χώρας.

Ως προς το ιδεολογικό του πρόσημο σημείωσε ότι  «ιδεολογία μου είναι το συμφέρον της χώρας».

Όπως είπε: «εδώ ζω, εδώ θα ζήσει η κόρη μου, εδώ είναι οι φίλοι μου. Αυτή την χώρα αγαπάμε και αυτή τη χώρα θα πρέπει να αλλάξουμε χωρίς να τη γκρεμίσουμε. Ας ασχοληθούμε λοιπόν με τις λύσεις και όχι με τις συζητήσεις για τις παλιές θεωρίες και τα παλιά συνθήματα».

Απαντώντας σε ερώτηση αν θα παραμείνει στο νέο φορέα με οποιονδήποτε αρχηγό απάντησε ότι  "αγωνίζομαι για  τη νίκη και πιστεύω ότι θα κερδίσω αλλά μπορώ να είμαι και στρατιώτης και στρατηγός". Κάλεσε δε όλους τους συνυποψηφίους του να κάνουν το ίδιο. "Πρέπει όλοι οι υποψήφιοι να δεσμευτούν για την επόμενη μέρα, να μην μένουμε μόνο σε γενικά και αόριστα λόγια περί ενότητας" τόνισε χαρακτηριστικά.