X

Διεγράφη η Κατερίνα Παπακώστα από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας

“Εκτός γραμμής” η στάση που κράτησε στη Βουλή στην κόντρα Γεωργιάδη - Καμμένου. Πώς σχολίασε τις εξελίξεις ο ΥΕΘΑ.

Ant1news

Το κλίμα για την Κατερίνα Παπακώστα έγινε …βαρύ, μετά τη χθεσινή τοποθέτησή της στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά την οποία υποστήριξε ότι ορισμένες διατάξεις του νομοσχεδίου κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ υπερασπίστηκε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, στην αντιπαράθεση που με τον Αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη.

«Έγιναν προσωπικές αναφορές στον κ. Υπουργό που είναι άσχετες με το νομοσχέδιο» είπε η Κατερίνα Παπακώστα “παγώνοντας” τους βουλευτές της ΝΔ που ήταν εκείνη την ώρα στα κοινοβουλευτικά έδρανα.

Στη συνέχεια, ο Πάνος Καμμένος προσκάλεσε την βουλευτή της ΝΔ να συμμετάσχει σε άτυπη επιτροπή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τις συντάξεις χηρείας συζύγων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, πυροδοτώντας την αντίδραση των Ανδρέα Λοβέρδου και Άδωνι Γεωργιάδη.

 

Η “εκτός γραμμής” τοποθέτηση της Κατερίνας Παπακώστα προκάλεσε την οργή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεκάλεσε σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν άπαντες οι κορυφαίοι συνεργάτες του.

Σε αυτή αποφασίστηκε να ζητηθεί από τη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, διευκρινιστική δήλωση, μέσω της οποίας θα ανασκεύαζε τα σχόλιά της από το βήμα της Βουλής. Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, η νέα δήλωση της Κατερίνας Παπακώστα δεν ικανοποίησε την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

 

Η νέα δήλωση της Κατερίνας Παπακώστα:

«Κατά την ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής υποστήριξα πως αποτελεί υποχρέωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας να διορθώσει τρία άκρως σοβαρά προβλήματα τα οποία αφορούν:

  • Πρώτον, στο βαθύ “κούρεμα” στις συντάξεις των αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο είναι μεγαλύτερο, όσο υψηλότερη ήταν θέση ευθύνης, την οποία κατείχαν.
  • Δεύτερον στην άρση του θεσμού της προστασίας της Αναπηρίας, καθώς η ανωτέρω μειώσεις των συντάξεων αφορούν και τους συνταξιούχους με αναπηρία 80% και άνω και τους συνταξιούχους οι οποίοι έχουν ως προστατευόμενο μέλος ένα άτομο με αναπηρία 80% και άνω.
  • Τρίτον στις συντάξεις χηρείας, καθώς σε καμία άλλη χώρα της Ε.Ε. δεν εκδίδονται συντάξεις βάσει των εισοδηματικών και περιουσιακών στοιχείων των ασφαλισμένων.

Όσον αφορά στην συμμετοχή μου σε επιτροπές της Βουλής, συμμετέχω όπου ορίζομαι από τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδος της Νέας Δημοκρατίας και στην προκειμένη περίπτωση όχι από τον Υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Κλείνοντας την τοποθέτησή μου, με αφορμή την πληθώρα προσωπικών αντεγκλήσεων από πολλές πτέρυγες οι οποίες δημιουργήθηκαν, σήμερα, καθ’ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης, ζήτησα για πολλοστή φορά από τον Προεδρεύοντα και τον Πρόεδρο της Βουλής, να εφαρμόσει τον Κανονισμό της Βουλής.

Πρόκειται για θέση μου, την οποία αμετακίνητα υποστηρίζω από την πρώτη στιγμή που εκλέχθηκα. Σύμφωνα μάλιστα με τον Προεδρεύοντα, κ.  Γ. Λαμπρούλη, το πρόβλημα αυτό έχει επισημανθεί από πολλούς συναδέλφους βουλευτές. Όποια άλλη ερμηνεία επιχειρηθεί, αποκρούεται αυθεντικά από την δήλωσή μου».

 

Μετά την διαγραφή της η κ. Παπακώστα προέβη σε νέα δήλωση, η οποία έχει τίτλο... «Αναφαίρετον όπλον αρετή». 

Συγκεκριμένα, στην δήλωσή της η κ. Παπακώστα αναφέρει: «Ως πολιτικός είμαι πιστή στις αρχές στις οποίες θεμελιώθηκε η Νέα Δημοκρατία από τον ιδρυτή της Κωνσταντίνο Καραμανλή. Στην πολιτική μου διαδρομή, επιλέγω να μην επηρεάζομαι από τις Σειρήνες των καιρών. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ποτέ δεν δίστασε να ταράξει τα θολά νερά προκειμένου να θεμελιώσει μία Κοινωνία ενωμένη, δημοκρατική, φιλελεύθερη και με σεβασμό στην αξιοπρέπεια όλων των πολιτών, έχοντας στον πυρήνα της πολιτικής τον Άνθρωπο.

Ο κοινοβουλευτικός μου λόγος στην Βουλή των Ελλήνων διατρέχεται από το μέτρο και την μετριοπάθεια και θεωρώ πως αναίτια και ανυπαίτια ελήφθη η απόφαση διαγραφής μου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Εμφορούμαι, λοιπόν, από αυτές τις αρχές, δεν τις προδίδω και δεν τις παραδίδω, όσο και αν κοστίζουν. Παραμένω αμετακίνητη από την υπεράσπισή τους. Αυτά προς το παρόν».

Τα “φάλτσα” της Παπακώστα και η “βεντέτα” με τον Άδωνι

Κοινός παρονομαστής τόσο του τελευταίου επεισοδίου όσο και της προηγούμενης φοράς που δημιουργήθηκε ζήτημα με την Κατερίνα Παπακώστα, ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Η πρώτη φορά ήταν τον περασμένο Απρίλιο όταν η βουλευτής της ΝΔ είχε καλέσει τον Αντιπρόεδρο του κόμματος να παραιτηθεί μέχρι να ολοκληρώσει τις εργασίες της η Εξεταστική για την Υγεία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης την καθαίρεσε από αναπληρώτρια του Τομέα Υγείας, δείχνοντάς της “κίτρινη κάρτα”.

Η Κατερίνα Παπακώστα δεν ήταν ποτέ ιδιαιτέρως κοντά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς η ίδια ανήκει στο “καραμανλικό στρατόπεδο” και στις εσωκομματικές εκλογές είχε στηρίξει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Σχολιάζοντας την διαγραφή της Κατερίνας Παπακώστα, μέσω Twitter, ο Πάνος Καμμένος στρέφεται κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη:

 

«Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, πρότεινε στην κ. Κατερίνα Παπακώστα τη συμμετοχή της στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή για τα ΑμεΑ, η οποία θα εισηγηθεί νομοθετικά μέτρα για θέματα που αφορούν τα τέκνα με ειδικές ανάγκες στρατιωτικών, λόγω της βιωματικής της εμπειρίας και βαθιάς γνώσης της στα θέματα που απασχολούν την επιτροπή» αναφέρει ανακοίνωση των ΑΝΕΛ.

«Δεν περιμέναμε στον βωμό της μεταμόρφωσης του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας σε Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, ο επίσημα πλέον επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, να τη διαγράψει προκειμένου να δηλώσει υποταγή στον αντιπρόεδρό του», καταλήγει η ανακοίνωση.