X

Mητσοτάκης από ΑΤ Πεύκης: είμαι αποφασισμένος να αποκαταστήσω το νόμο και την τάξη στην χώρα

Σφοδρά πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα, μετά την καταδρομική επίθεση αγνώστων. Πώς αντέδρασαν οι αστυνομικοί.

Ant1news

Ερώτηση προς τον Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου εκείνος να έρθει στην ώρα του πρωθυπουργού «να μας εξηγήσει γιατί δεν αφήνει την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της», θα καταθέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος μετά την επίσκεψή του στο Αστυνομικό Τμήμα Πεύκηςσυμπληρώνοντας δηκτικά «ελπίζω αυτή τη φορά, να μην έρθει στη Βουλή να μας πει ότι το φαινόμενο αυτό δεν είναι επίκαιρο». 

Η επίθεση με τις μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης, προκαλεί μεγάλη θλίψη και οργή, ανέφερε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι «δυστυχώς, κινδύνευσαν ζωές από αυτήν την επίθεση, ζωές αστυνομικών οι οποίοι καταβάλλουν υπερβάλλουσα προσπάθεια, για να προστατεύσουν και να διασφαλίσουν την τάξη σήμερα και πολλές φορές αισθάνονται τελείως απροστάτευτοι».  

Εξαπολύοντας πυρά στην Κυβέρνηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε «δυστυχώς και αυτό το φαινόμενο, το τραγικό, προστίθεται σε μια σειρά άλλων φαινομένων που έχουν ένα κοινό νήμα. Ένα κοινό σημείο αναφοράς. Και αυτό, δυστυχώς, είναι η προκλητική αδιαφορία της Κυβέρνησης να αντιμετωπίσει επαναλαμβανόμενα φαινόμενα διασάλευσης του νόμου και της τάξης». 

 

 

«Η εφαρμογή του νόμου και η ασφάλεια των πολιτών είναι μια ατζέντα χωρίς ιδεολογία. Δεν μπορεί να υπάρχει ελευθερία, χωρίς ασφάλεια. Προσωπικά είμαι απολύτως αποφασισμένος να αποκαταστήσω τον νόμο και την τάξη στη χώρα», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. 

 

Σε δήλωση του, ο Υπ. Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αναφέρει «η αιτία της ανασφάλειας που βιώνουν καθημερινά οι πολίτες της Αθήνας δεν είναι μόνο η ασύδοτη συστηματική δράση των γνωστών - αγνώστων, οι επιθέσεις με μολότοφ και οι βανδαλισμοί δημόσιων και ιδιωτικών περιουσιών, είναι κυρίως η κάλυψη που τους παρέχει η πολιτική του κ. Τόσκα. Άλλη μια επίθεση με μολότοφ σε αστυνομικό τμήμα χωρίς καμία σύλληψη. Ο κ. Τόσκας και ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να απολογηθούν για τις τεράστιες ευθύνες που έχουν στην έκρηξη ανομίας και ανασφάλειας που έχει προκαλέσει η πολιτική τους».

Για εικόνες ζούγκλας κάνει λόγο το Ποτάμι, σχολιάζοντας την επίθεση στο ΑΤ Πεύκης, αλλά και τις επιθέσεις των προηγούμενων ημερών. «Τη νύχτα έγινε επιδρομή στο Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης. Χθες οι γνωστοί Ρουβίκωνες αποφάσισαν να υποκαταστήσουν το κράτος και μπούκαραν στον Ευαγγελισμό για να αποδώσουν δικαιοσύνη. Προχθές Ευέλπιδες δέχθηκαν επίθεση στο κέντρο της Αθήνας επειδή φορούσαν τη στολή τους. Άλλες ομάδες κάνουν εφόδους και απειλούν κρεοπωλεία και pet shops. Στα πανεπιστήμια τα κρούσματα βίας συνεχίζονται. Όποιος βάλει μια ιδεολογική ταμπέλα μπορεί να κάνει ό,τι γουστάρει. Να δέρνει, να τραμπουκίζει, να καταστρέφει. Εικόνα ζούγκλας με την ευγενική χορηγία του κ.Τόσκα και των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», τονίζεται στην ανακοίνωση του Ποταμιού.