X

Μητσοτάκης: φαίνεται πότε η Αστυνομία αφήνεται να κάνει την δουλειά της

«Πυρά» κατά του Νίκου Τόσκα εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της ΝΔ, σε συνομιλία του με τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ. "Δηκτική" η απάντηση του Δ. Τζανακόπουλου.

Ant1news

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος άφησε αιχμές για τον Νίκο Τόσκα, που λίγο νωρίτερα, μέσω του ΑΝΤ1 είχε στραφεί κατά της Νέας Δημοκρατίας, η οποία "πυροβολεί" την Κυβέρνηση για "ανοχή στην ανομία"

Κατά την συνομιλία τους, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, συνεχάρη τον Αντιστράτηγο  Κωνσταντίνο Τσουβάλα για την σύλληψη του 29χρονου, φερόμενου ως μέλους των «Πυρήνων της Φωτιάς» και ως αποστολέα των τρομοδεμάτων, μεταξύ άλλων στον πρώην Πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της Πειραιώς, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι «όταν η Ελληνική Αστυνομία αφήνεται να κάνει τη δουλειά της, εργάζεται με επαγγελματισμό και αποτελεσματικότητα. Όταν αποτρέπεται, βλέπουμε τα φαινόμενα στο δρόμο».

Τζανακόπουλος: τα θέλει και τα λέει ή του ξεφεύγουν;

«Ο κ. Μητσοτάκης δίνει συγχαρητήρια στην Αστυνομία για τις μεγάλες επιτυχίες της, ενώ ταυτόχρονα καταθέτει επίκαιρη ερώτηση για «την έξαρση της εγκληματικότητας και την ανομία». Τελικά, τα θέλει και τα λέει ή του ξεφεύγουν;», αναφέρει σε δήλωση του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, σχολιάζοντας όσα είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ στην συνομιλία του με τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ.

Η απάντηση της ΝΔ

Ωστόσο, άμεση ήταν η απάντηση της ΝΔ στον Δημήτρη Τζανακόπουλου. «Η σύλληψη του 29χρονου ήταν μια μεγάλη επιτυχία της Αστυνομίας. Η αποφυλάκιση του σκληρού ποινικού, που έκαψε με το σίδερο ηλικιωμένη γυναίκα, είναι έργο της Κυβέρνησης. Το λέμε απλά για να το καταλάβουν μέχρι και οι κύριοι Τσίπρας, Τόσκας και Τζανακόπουλος», αναφέρει η ΝΔ στην ανακοίνωση της.

Κυβερνητικές πηγές: ο κ. Μητσοτάκης να αφήσει τη σπέκουλα 

«Να αφήσει την πολιτική σπέκουλα περί ανοχής στην ανομία και να δώσει απαντήσεις για την ανομία της ανοχής σε στενούς του συνεργάτες, όπως ο κ. Αυγενάκης» καλούν τον πρόεδρο της ΝΔ, κυβερνητικές πηγές. 

Αναλυτικά η δήλωση: 

«Έργο της Αστυνομίας, αλλά την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, είναι οι μεγάλες επιτυχίες των τελευταίων δύο ετών.Από τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα, των απαγωγέων του Λεμπιδάκη  και του αποστολέα των εκρηκτικών δεμάτων, μέχρι την εξάρθρωση για πρώτη φορά των εγκληματικών συμμοριών διακίνησης ναρκωτικών στα Εξάρχεια.
Τα δε στατιστικά στοιχεία για την εγκληματικότητα πριν και μετά τη πολιτική αλλαγή του 2015 και η σύγκρισή τους το επιβεβαιώνουν περίτρανα.Θα προτείναμε λοιπόν στον κ. Μητσοτάκη πριν τα επόμενα συγχαρητήρια του στην Αστυνομία, που θα έρθουν κι αυτά γρήγορα, να αφήσει την πολιτική σπέκουλα περί ανοχής στην ανομία και να δώσει απαντήσεις για την ανομία της ανοχής σε στενούς του συνεργάτες, όπως ο κ. Αυγενάκης, που φέρεται να κάνει εξυπηρετήσεις σε λαθρεμπόρους, πλαστογράφους, απαγωγείς και άλλους ποινικούς».

"Πυρά" εκ των έσω στον Τόσκα

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δέχεται πυρά και εκ των έσω, αφού το πρωί ο Κώστας Κατσίκης των ΑΝΕΛ δήλωσε ότι "η Αστυνομία δεν αφήνεται να κάνει την δουλειά της", ανασκευάζοντας λίγο αργότερα, με διευκρινιστική δήλωση του, στην οποία κάνει λόγο για παρερμηνεία.

Χθες πάντως, "μολότοφ κατά Τόσκα" εξαπέλυσε ο Δημήτρης Καμμένος.

 

ΝΔ: Μήπως τελικά ο κ. Τόσκας ζει σε άλλη χώρα;

Οι πολίτες γνωρίζουν καλά την οδυνηρή αλήθεια για την εγκληματικότητα, ανέφερε ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή τα όσα υποστήριξε ο κ. Τόσκας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

«O κ. Τόσκας ισχυρίστηκε σήμερα ότι οι Έλληνες πολίτες ζουν στο πιο ήσυχο περιβάλλον που είχε ποτέ η χώρα.

Προφανώς, δεν πέρασε σήμερα από το Σύνταγμα, δεν ξέρει τι έγινε χθες και κάθε βράδυ στα Εξάρχεια, δεν βλέπει το αστυνομικό δελτίο και γενικώς φαίνεται να προτιμά την θαλπωρή του γραφείου του.  

Μήπως τελικά, ο κ. Τόσκας ζει σε άλλη χώρα;» δήλωσε ο κ. Χαρακόπουλος.