X

Σπύρακη: ο πολίτης απειλείται καθημερινά

Επίθεση στην κυβέρνηση από την εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. Η πρόταση της ΝΔ για τη διανομή του κοινωνικού πλεονάσματος.

Ant1news

Επίθεση στην κυβέρνηση την οποία και κατηγόρησε πως με τη στάση της έχει δημιουργήσει συνθήκες γενικευμένης ανομίας στη χώρα εξαπέλυσε η Μαρία Σπυράκη στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως καθημερινά απειλείται ο πολίτης, και όπως είπε στη ΝΔ περιμένουν αύριο από τον κ. Τσίπρα στην Βουλή να απολογηθεί για αυτή την κατάσταση.  

Σύμφωνα με την Μ.Σπυράκη υπάρχουν θέματα ανομίας και εξήγησε ότι κρατούμενοι που έχουν καταδικαστεί για κακουργήματα είναι ελεύθεροι με το νόμο Παρασκευόπουλου.

Σε ερώτηση για το αν αμφισβητεί τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΑΣ, η κ. Σπυράκη είπε ότι η ΝΔ έχει υπόψη της τα στοιχεία όπως έχει υπόψη της και το πρόσφατο περιστατικό στην Πεύκη όπου αστυνομικοί κινδύνευσαν να καούν ζωντανοί, όπως και το περιστατικό που κρατούμενοι που είχαν αποφυλακιστεί πρόσφατα “σιδέρωσαν” ηλικιωμένη.

Αναφερόμενη στη δήλωση Χουλιαράκη ότι ήταν συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης η επιβάρυνση της μεσαίας τάξης, είπε ότι κυβέρνηση εξοντώνει τους συνεπείς φορολογούμενους και είναι ανίκανη να αντιμετωπίσει την φοροδιαφυγή. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι μία καλή αρχή θα ήταν η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τον παράνομο διαδικτυακό τζόγο. Συνεχίζοντας ρώτησε αν έχει προωθήσει η κυβέρνηση την κατάργηση του εξωδικαστικού συμβιβασμού ή τι έχει κάνει για αυτό.

Για τα δημοσιεύματα  που αφορούν τον γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη  ανέφερε ότι “ο γραμματέας του κόμματος έχει ήδη προσφύγει στην δικαιοσύνη”, και σημείωσε ότι “μας προκαλεί εντύπωση ότι βλέπουν συχνά το φως της δημοσιότητας υποκλαπείσες συνομιλίες στελεχών της ΝΔ”.

Η Μαρία Σπυράκη αναφέρθηκε και στο θέμα του κοινωνικού μερίσματος που θα μοιράσει η κυβέρνηση στο τέλος του χρόνου λέγοντας ότι το πλεόνασμα είναι προϊόν της υπερφορολόγησης των πολιτών και της στάσης πληρωμών του κράτους. Η ΝΔ προτείνει να δοθεί εφάπαξ βοήθημα στους μακροχρόνια ανέργους και να υπάρξει μείωση του ΕΝΦΙΑ για όλους. Μάλιστα κάλεσε  την κυβέρνηση να πει αν συμφωνεί με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ για όλους.

Ερωτηθείσα για το αν η ΝΔ θα συμφωνήσει με την τοποθέτηση του κ. Μουζάλα στην θέση του Επιτρόπου για τα δικαιώματα του ανθρώπου στο Συμβούλιο της Ευρώπης, η κ. Σπυράκη είπε ότι πριν έλθει η ώρα αυτή, εγείρεται ένα θέμα επιδόσεων του κ. Μουζάλα που έθεσε εκτός από τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και αντιπρόεδρος της ΕΕ, Φρανκ Τίμερμανς,  γιατί ο κ. Μουζάλας δεν αξιοποιεί τα ευρωπαϊκά κονδύλια για την αντιμετώπιση του προσφυγικού στην χώρα μας.